Pastrav cu legume la cuptor


Pastrav cu legume la cuptor

Un pastrav cu legume la cuptor este o mancare delicioasa cu care va veti impresiona musafirii sau familia. Este o reteta foarte usor de facut chiar si pentru neinitiati, cu un timp mediu de preparare si ingrediente la indemana tuturor. Este reteta mea preferata si v-o recomand cu mare caldura.

Ingrediente necesare: pastrav-file (sau alt peste file, eu am preferat pastravul), 4 fire ceapa verde, 1 morcov mare, 1 ardei gras, 3 rosii, 2 linguri capere, ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel, 250 ml vin alb.

Taiati pestele pe lungime, dezosati-l,  taiati-i capul si coada (pe care le puteti folosi la o ciorbita de peste). Ungeti o tava cu ulei, sarati si piperati pestele pe ambele parti. Taiati morcovii, ceapa, ardeiul si rosiile rondele. Deasupra pestelui asezati morcovii, ceapa, ardeiul gras si rosiile. Optional se mai pot adauga si  2 linguri de capere. Peste legumele astfel asezate mai puneti un praf de sare si piper, dupa care adaugati un pahar de vin alb ( 250 ml) de preferinta sec. Presarati tarhon si patrunjel si ati terminat de preparat pestele cu legume. Simplu, nu?

Acum se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 1 ora si 30 de minute (pana ce vinul din tava scade, iar rosiile de la suprafata se rumenesc). Nu este nevoie sa intoarceti. Se serveste cald, cu cartofi natur, mujdei de usturoi si lamaie.


Preparare in imagini:

Ingrediente necesare: pastrav-file (sau alt peste file, eu am preferat pastravul), 4 fire ceapa verde, 1 morcov mare, 1 ardei gras, 3 rosii, 2 linguri capere, ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel, 250 ml vin alb. Taiati pestele pe lungime, dezosati-l,  taiati-i capul si coada (pe care le puteti folosi la o ciorbita de peste). Ungeti o tava cu ulei, sarati si piperati pestele pe ambele parti. Taiati morcovii, ceapa, ardeiul si rosiile rondele. Deasupra pestelui asezati morcovii, ceapa, ardeiul gras si rosiile. Optional se mai pot adauga si  2 linguri de capere. Peste legumele astfel asezate mai puneti un praf de sare si piper, dupa care adaugati un pahar de vin alb ( 250 ml) de preferinta sec. Presarati tarhon si patrunjel si ati terminat de preparat pestele cu legume. Simplu, nu? Acum se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 1 ora si 30 de minute (pana ce vinul din tava scade, iar rosiile de la suprafata se rumenesc). Nu este nevoie sa intoarceti.
Se serveste cald, cu cartofi natur, mujdei de usturoi si lamaie. Arata bine, nu :-) ?            

Arata bine, nu :-) ?

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. gaby_d spune:

    N-as fi scris nimic…am cautat, am gasit, am insemnat reteta in semnele de carte si voiam sa plec:))) …dar am citit descrierea si m-am simtit datoare sa las si eu un rand. Felicitari pentru tot ! Voiam un mod cat mai savuros de a prepara niste pastravi si l-am ales pe asta din reteta de faţa. Voi reveni cu impresii. O zi minunata si spor la bucatarit! Cu respect.

  2. Tavi spune:

    @gaby_d – Multumesc pentru aprecieri! Trebuie sa recunosc ca atunci cand gatesc pastrav, de cele mai multe ori, asa aleg sa-l pregatesc. Daca mai adaugi langa o mamaliguta si un mujdei de usturoi… deja e dezmat :D . Zi minunata si tie, spor la treaba si pofta mare la pastravi!

  3. gaby_d spune:

    Nu-i fac azi, azi fac sarmalute si ciorba de loboda cu cartofi. Probabil luni sau marti. I will be back! :) )

  4. gaby_d spune:

    Am zis ca revin si ete-ma. Am venit sa zic sarumana pentru masa. Delicios! Si piticilor le-a placut.N-am pus capere (oricum vad ca era optional) dar a iesit bun si fara. Multumesc . Sanatate . ;)

  5. Tavi spune:

    @Gaby – :) ) Sa va fie de bine, tie si familiei! Doar ce am lasat raspuns pe bucataras, of course pe al Inei ratatouille. Ma repet si aici: cand nu ai capere, le poti inlocui cu niste cornisori slab murati in otet. Sanatate si voua, ca-i mai buna decat toate.

  6. ana spune:

    o bunatate a iesit extraordinar de bun

  7. Tavi spune:

    @ana – Ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea