Spaghete Bolognese


Spaghete Bolognese

Ingrediente: 500 g carne slaba tocata de porc (pulpa); 1 cutie (punga) spaghetti; 750 grame rosii pasate (pulpa de rosii); sare; piper; 3 catei usturoi; 2 cepe mari; busuioc; patrunjel; 2 linguri ulei de masline; parmezan; 100 ml de vin alb.

Preparare: Tocati ceapa marunt si caliti-o cu putin ulei, fara a o lasa sa se rumeneasca. Peste ceapa, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat. Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb. Se fierbe pana se evapora vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara samburi – rosiile trebuie sa devina ca un sos inainte de a fi puse peste carne. Se adauga busuiocul, patrunjelul, sare, piper dupa gust.

Se lasa totul la fiert timp de 60 de minute. Daca scade prea mult mai adaugati, din cand in cand, putina apa.

Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde. Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan. Se servesc cu vin rosu.

Preparare in imagini:

Spaghete bolognese - Ingrediente: 500g carne slaba tocata de porc (pulpa), 1 cutie(punga) spaghetti, 750 grame rosii pasate (pulpa de rosii), sare, piper, 3 catei usturoi, 2 cepe mari, busuioc, patrunjel, 2 linguri ulei de masline, parmezan, 100 ml de vin alb. Tocati ceapa marunt si o caliti cu putin ulei, fara sa se rumeneasca. Peste ceapa se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat. Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.Se fierbe pana se evapora vinul, se pun rosiile date prin sita, fara samburi – rosiile trebuie sa devina ca un sos inainte de a fi puse peste carne. Se adauga busuiocul,patrunjelul, sare, piper dupa gust. Se lasa totul la fiert timp de 60 de minute.Daca scade prea mult mai adaugati din cand in cand putina apa.
Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde. Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan. Se servesc cu vin rosu.          

Va urez pofta buna!

6 păreri.

  1. oCN spune:

    jidvei premiat :) ?

  2. iuli spune:

    …..eu zic k e Murfatlar!!!!!!!!!!!!!
    De ce nu??
    Am incercat reteta.E suuuuuuuuuuuuper!

  3. Andrei spune:

    GENIALA RETETA!!!! Am gatit in seara asta si a iesit…. MULT peste asteptarile mele… Ce sa mai zic de ale sotiei.. :) :):)

    Multumesc,
    Andrei

  4. Tavi spune:

    @Andrei – :D , nici chiar asa. Este doar varianta rapida, la care apelez uneori, mai ales atunci cand nu am fie timp, fie rabdare pentru a-l prepara pe cel traditional (sau daca nu ma atrage ideea de a da drumul la cuptor LOL). Dar ma bucur ca v-a placut. O saptamana buna!

  5. ReNaTo spune:

    Dar 1 ora trebuie lasat sosul???

  6. Tavi spune:

    @ReNaTo – 2 daca il faci pe cel traditional, la cuptor http://www.all-food.ro/2009/08/31/sos-bolognese-traditional/. I-am mai raspuns de altfel si lui Andrei ca asta este o varianta mai rapida, mai de vara :D .

Spune-ţi părerea