Mancare de fasole boabe


Mancare de fasole boabe

Timp de preparare: 20 min (pentru fasolea conservata), 1 ora si 30 min (pentru fasolea uscata)
Din categoria: mancaruri vegetariene (de post)

Ingrediente: 500 g fasole alba, uscata, (sau 2 conserve de fasole), 2-3 cepe, 2 morcovi, 500 gr. rosii (500 gr conserva rosii decojite), 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, ulei, boia dulce de ardei, piper.

Preparare mancare de fasole boabe:
Fasolea uscata, pentru a fierbe mai repede, se lasa in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert, iar dupa ce a fiert se scurge apa.

Ceapa, morcovii, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul tocat fin. Dupa ce ceapa s-a rumenit, se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Se mai lasa 5-10 minute sa fiarba. Dupa ce s-au fiert morcovii, se adauga fasolea fiarta (fasolea conservata), scursa de apa. Dupa ce totul a fiert bine (5-10 min) potriviti de sare, daca mai este cazul mai adaugati si o jumatate de pahar de apa, asta daca sosul a scazut prea mult. Adaugati mararul tocat, mai lasati sa dea 1-2 minute in fiert si fasolea este gata.

Se serveste cu castraveti murati sau gogosari in otet, dar eu prefer salata de varza alba cu morcov ras si marar la care se aduga ulei si otet dupa gust si putin piper macinat. Daca nu sunteti vegetarieni puteti praji  200 gr. de carnati taiati felii sau sunca afumata, pe care ii adaugati la sfarsit in mancare, odata cu mararul.


Preparare in imagini:

Mancare de fasole boabe- Ingrediente: 500 g fasole alba, uscata, (sau 2 conserve de fasole), 2-3 cepe, 2 morcovi, 500 gr. rosii (500 gr conserva rosii decojite), 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, ulei, boia dulce de ardei, piper, Fasolea uscata, pentru a fierbe mai repede, se lasa in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert, iar dupa ce a fiert se scurge apa. Ceapa, morcovii, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul tocat fin. Dupa ce ceapa s-a rumenit, se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Se mai lasa 5-10 minute sa fiarba. Dupa ce s-au fiert morcovii, se adauga fasolea fiarta (fasolea conservata), scursa de apa. Dupa ce totul a fiert bine (5-10 min) potriviti de sare, daca mai este cazul mai adaugati si o jumatate de pahar de apa, asta daca sosul a scazut prea mult. Preparati o salata de varza cat fierbe fasolea. Preparare: salata de varza alba cu morcov ras si marar la care se aduga ulei si otet dupa gust si putin piper macinat. Adaugati mararul tocat, mai lasati sa dea 1-2 minute in fiert si fasolea este gata.
Daca nu sunteti vegetarieni puteti praji  200 gr. de carnati taiati felii sau sunca afumata, pe care ii adaugati la sfarsit in mancare, odata cu mararul.            

Va doresc pofta buna!

3 păreri.

  1. Lali spune:

    Foarte, foarte bun si simplu.
    Reteta bine scrisa. Clar. Fara aberatii!
    Multumesc mult de tot

  2. Tavi spune:

    @Lali – Multumesc si eu, atat pentru vizita cat si pentru aprecieri. Numai bine!

  3. doru spune:

    multumesc de reteta faina

Spune-ţi părerea