Mamaliga


Mamaliga

Ingrediente: 1 cana de malai, o ligurita de sare, un litru de apa.

Preparare: Adaugati o cana de malai intr-o oala cu 1 l de apa. Malaiul eu il pun la inceput, cat apa este rece (ca sa nu faca “cocoloase”); traditional este sa adaugati malaiul cand apa fierbe in clocot, dar este mai usor de preparat in apa rece. Adaugati si o lingurita de sare. Adaugati o cana de malai intr-o oala cu 1 l de apa.

Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda mamaliga de oala. Dati focul mai mic daca mamaliga fierbe prea tare! Cand mamaliga este suficient de consistenta, opriti focul.

Varsati mamaliga intr-un vas, lasati-o un pic sa se mai racoreasca, dupa care o puteti servi.

Recomandari: Imediat ce ati eliberat oala, puneti-o in chiuveta si lasati apa fierbinte sa curga peste ea; altfel, este foarte greu de curatat …


Preparare in imagini:

1 cana de malai, o ligurita de sare, un litru de apa Adaugati o cana de malai intr-o oala cu 1 l de apa.  Malaiul eu il pun la inceput, cat apa este rece (ca sa nu faca "cocoloase"); traditional este sa adaugati malaiul cand apa fierbe in clocot, dar este mai usor de preparat in apa rece. Adaugati si o lingurita de sare. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda mamaliga de oala.  Dati focul mai mic daca mamaliga fierbe prea tare! Cand mamaliga este suficient de consistenta, opriti focul. Varsati mamaliga intr-un vas, lasati-o un pic sa se mai racoreasca, dupa care o puteti servi.    

Succes si pofta buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea