Tochitura


Tochitura

Ma gandeam ca ai vrea sa incerci o tochitura. Nu-ti pot exprima in cuvinte cat de buna poate sa fie, asadar ramane sa te invit sa o testezi.

Ingrediente : 200 gr pulpa de porc; 150 gr carnati afumati subtiri; 150 gr ficat; 150 gr rinichi; 100 gr costita afumata; 200 gr ciuperci; 1 ardei gras; 1 ardei iute; 2 cepe; 450 ml rosii pasate; o capatana de usturoi; 100 ml ulei; o legatura de marar; o legatura de patrunjel.

Pregatire: Se taie pulpa de porc, rinichiul si ficatul cubulete, se pun intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece, dupa care se lasa la scurs.  Costita se taie si ea cubulete mici, iar carnatii rondele. Se toaca patrunjelul si mararul. Se curata, se spala si se taie marunt ciupercile, ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul. Se toaca patrunjelul si mararul.

Preparare :

Se incinge uleiul intr-o tigaie in care prajim bucatile de carne si organele, peste care presaram un praf de sare.  In timp ce se rumeneste carnea, curatam rosiile de coaja (eu folosesc un cutit special de curatat cartofii – cel din fotografie). Dupa ce s-a rumenit carnea, o scoatem si o punem intr-un vas. Punem la prajit carnatii, costita si ardeiul iute, in acelasi ulei in care s-au prajit carnea si organele. Dupa ce s-au prajit si carnatii, ii scoatem si ii punem peste carne.  Punem in tigaie, pastrand acelasi ulei, ceapa, ciupercile si ardeiul gras, si lasam sa se rumeneasca timp de 5-6 minute.  Cat se rumenesc legumele, dam rosiile prin mixer pentru a obtine o pasta omogena.  Dupa ce s-au rumenit legumele, le turnam intr-o strecuratoare pentru a se scurge uleiul. Dupa ce s-a scurs bine uleiul, turnam in tigaie legumele impreuna cu pasta de rosii rezultata dupa mixare si lasam sa dea in clocot lasand sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.  Dupa 5 minute (optional) se poate adauga o lingurita de verdeturi italienesti si se mai lasa la fiert timp de 2 minute. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa 2 minute sa fiarba la foc mic.  In final se adauga si verdeturile (marar si patrunjel) si o lingurita de boia de ardei dulce. Se adauga si carnea peste legume. Se pune un capac si se mai lasa 5 minute la fiert. Dupa ce ati stins focul, turnati toata compozitia intr-un vas sa se racoreasca putin. Se serveste cu mamaliga (preparare mamaliga), ou ochi (preparare ou ochi) si branza de oaie rasa deasupra.


Preparare in imagini:

200 gr pulpa de porc, 150 gr carnati afumati subtiri, 150 gr ficat, 150 gr rinichi, 100 gr costita afumata, 200 gr ciuperci, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 2 cepe, 450 ml rosii pasate, o capatana de usturoi, 100 ml ulei, o legatura de marar, o legatura de patrunjel Se taie pulpa de porc, rinichiul si ficatul cubulete, se pun intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece, dupa care se lasa la scurs. Costita se taie si ea cubulete mici, iar carnatii rondele. Se curata, se spala si se taie marunt ciupercile, ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul. Se toaca patrunjelul si mararul. Se incinge uleiul intr-o tigaie in care prajim bucatile de carne si organele, peste care presaram un praf de sare. In timp ce se rumeneste carnea, curatam rosiile de coaja (eu folosesc un cutit special de curatat cartofii - cel din fotografie). Dupa ce s-a rumenit carnea, o scoatem si o punem intr-un vas.
Punem la prajit carnatii, costita si ardeiul iute, in acelasi ulei in care s-au prajit carnea si organele. Dupa ce s-au prajit si carnatii, ii scoatem si ii punem peste carne. Punem in tigaie, pastrand acelasi ulei, ceapa, ciupercile si ardeiul gras, si lasam sa se rumeneasca timp de 5-6 minute. Cat se rumenesc legumele, dam rosiile prin mixer pentru a obtine o pasta omogena. Dupa ce s-au rumenit legumele, le turnam intr-o strecuratoare pentru a se scurge uleiul. Dupa ce s-a scurs bine uleiul, turnam in tigaie legumele impreuna cu pasta de rosii rezultata dupa mixare si lasam sa dea in clocot lasand sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Dupa 5 minute (optional) se poate adauga o lingurita de verdeturi italienesti si se mai lasa la fiert timp de 2 minute.
Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa 2 minute sa fiarba la foc mic. In final se adauga si verdeturile (marar si patrunjel) si o lingurita de boia de ardei dulce. Se adauga si carnea peste legume. Se pune un capac si se mai lasa 5 minute la fiert. Dupa ce ati stins focul, turnati toata compozitia intr-un vas sa se racoreasca putin. Tochitura mamaliga cu branza si ou  

Pofta buna!

7 păreri.

  1. andi spune:

    buna de-a dreptul tochitura asta a ta

  2. Tavi spune:

    @andi – Multumesc, ma bucur ca iti place.

  3. mimi spune:

    buna,am incerkt si eu mancarea si a iesit super buna!!!pot sa spun k nu le am cu gatitul dar knd am citit ma luat foamea…asa k am incerkt si eu si mi se pare extraordinar de buna! felicitari

  4. mimi spune:

    o sa te vizitez mai des:P promit:) duminik sigur pt k am musafiri:)

  5. Tavi spune:

    @mimi – Multumesc de vizita, ma bucur ca ai incercat tochitura si ti-a placut. Distractie placuta duminica :) !

  6. alexandra spune:

    Este prima oara cand intru pe site-ul tau dar este super tare deci faci niste mancaruri delicioase … sotul meu a mancat ca un lup din tochitura pe care am pregatito atata doar ca am facuto cu cartofi pireu ca nu ii place mamaliga ;) )… felicitari you are the best chef in the world ;)

  7. Tavi spune:

    @alexandra – :) Ma bucur ca v-a placut tochitura. Cat despre ultima parte a mesajului… :D e cam mult spus din lume, dar multumesc oricum pentru amabilitate si aprecieri.

Spune-ţi părerea