Pui cu smochine si lamaie


Pui cu smochine si lamaie

Puiul cu smochine si lamaie reprezinta o alternativa perfecta pentru un pranz la care doriti sa va impresionati invitatii. Este rapid si usor de preparat, ieftin si hranitor!

Ingredientele din acesta reteta sunt calculate pentru 4 persoane si se poate gati in 55-60 de minute.

Ingrediente: 1 pui intreg, 1 lamaie feliata, sucul de la o lamaie, o lingura de scortisoara, 3 catei de usturoi tocat, 4 linguri de zahar brun, 100 ml otet de vin alb, 100 ml supa de pui, 150 ml vin alb, 200 g smochine uscate, taiate pe jumatate, 2 fire de patrunjel tocat, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Inainte de a va apuca de preparare, setati cuptorul la 220 de grade si lasati-l sa se incinga.

Preparare sos: Intr-o oala se pune sucul de lamaie, zaharul brun, otetul de vin alb, vinul si supa de pui. Asigurati-va ca toate ingredientele sunt bine amestecate.

Puneti sosul sa fiarba la foc mic, amestecand permanent pentru a se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul luati oala de pe foc si adaugati scortisoara, usturoiul pisat, sarea, piperul si amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Dupa ce s-au omogenizat, se lasa sa se raceasca in cratita si incepeti pregatirea puiului.

Taiati puiul in doua, separand spatele de piept si copanele. Asezati bucatile de pui intr-o farfurie si presarati-le pe ambele parti cu sare si piper.

Luati o tigaie in care adaugati uleiul vegetal si prajiti bucatile de pui pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Dupa ce s-a rumenit puiul, puneti intr-o tava feliile de lamaie, smochinele, bucatile de pui, iar in final turnati sosul peste intreaga compozitie.

Se introduce tava la cuptor si se lasa timp de 45 de minute. Scoateti tava, la intervale regulate, si stropiti puiul cu sos pentru a evita uscarea.

Dupa ce au trecut 45 de minute incercati puiul cu un cutit si, daca este facut, scoateti-l pe un platou. Se poate servi cu garnitura de orez sau cuscus.

Preparare Pui cu Smochine si Lamaie in imagini:

Pui cu Smochine si Lamaie Ingrediente : 4 linguri de zahar brun, Ingrediente: 100 ml supa de pui, Ingrediente: 100 ml otet de vin alb, 150 ml vin alb, Ingrediente: sucul de la o lamaie, Ingrediente: 1 lamaie feliata, Ingrediente: o lingura de scortisoara,
Ingrediente: 1 pui intreg, Ingrediente: 200 g smochine uscate, taiate pe jumatate, Ingrediente: 4 linguri ulei vegetal, Ingrediente: 3 catei de usturoi tocat, Taiati puiul in doua, separand spatele de piept si copanele. Asezati bucatile de pui intr-o farfurie si presarati-le pe ambele parti cu sare si piper. Intr-o oala se pune sucul de lamaie, zaharul brun, otetul de vin alb, vinul si supa de pui. Asigurati-va ca toate ingredientele sunt bine amestecate. Puneti sosul sa fiarba la foc mic, amestecand permanent pentru a se dizolva zaharul.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul luati oala de pe foc si adaugati scortisoara, Usturoiul pisat Sare Piper Amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Dupa ce s-au omogenizat, se lasa sa se raceasca in cratita si incepeti pregatirea puiului. Luati o tigaie in care adaugati uleiul vegetal, Curatati frunzele de patrunjel,
Prajiti bucatile de pui pana se rumenesc bine pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit puiul, puneti intr-o tava feliile de lamaie, Adaugati si smochinele, Bucatile de pui, le asezati peste smochine, In final turnati sosul peste intreaga compozitie, se introduce tava la cuptor si se lasa timp de 45 de minute, la 220 de grade. Scoateti tava, la intervale regulate, si stropiti puiul cu sos pentru a evita uscarea. Dupa ce au trecut 45 de minute incercati puiul cu un cutit si, daca este facut, scoateti-l pe un platou si adaugati sosul deasupra si patrunjelul,
Se poate servi cu garnitura de orez sau cuscus. Pui cu Smochine si Lamaie - Pofta buna!          

Mult succes la preparare si pofta buna!

O părere.

  1. Adita spune:

    Pui taranesc sa gatesti

Spune-ţi părerea