Supa crema de rosii


Supa crema de rosii

Supa crema de rosii este cea mai potrivita reteta pentru zilele calduroase de vara sau pentru perioada postului. Usor de preparat si hranitoare, supa de rosii se poate consuma si la temperatura camerei, rezolvandu-se astfel problema reincalzirii. Se poate servi in mai multe variante: cu orez, paste, taitei, galuste, paine prajita.

Ingrediente:

Pentru preparare veti avea nevoie de 1 kg si 500 de grame de rosii, tocate si curatate de pielita, 2 cepe tocate, un morcov taiat cubulete, 3 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, un litru supa de pui sau de legume, 10 grame de unt, 3 linguri ulei de masline, sare si piper.

Pregatire:

Curatati rosiile de coaja cu ajutorul unui cutit special de curatat cartofi, dupa care taiati fiecare rosie in 8 bucati. Curatati si taiati fiecare ceapa in 4 bucati. Tocati 3-4 catei de usturoi, taiati morcovul cubulete. Preparati supa de pui sau de legume (eu am folosit 2 cuburi Maggi supa de pui).

Preparare:

Puneti o tigaie pe aragaz la foc mediu, adaugati uleiul si untul. Amestecati cu o paleta de lemn pana se topeste untul. Dupa ce untul s-a topit, adaugati ceapa, usturoiul si morcovul tocat, si se rumeneste pana capata ceapa putina culoare. Se adauga pasta de tomate. Adaugati si supa de pui si rosiile tocate. Aduceti la fierbere compozitia amestecand din cand in cand pentru a se omogeniza. Cand a inceput sa fiarba puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mediu 30 de minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute stingeti focul si lasati 30 de minute sa se racoreasca .Dupa ce s-a racorit, turnati toata compozitia intr-un blender si omogenizati. Turnati apoi compozitia intr-o strecuratoare. Amestecati cu o paleta de lemn pentru a ajuta compozitia sa curga daca este prea groasa. Turnati supa inapoi in vasul in care ati preparat-o. Puneti sare dupa gust. Daca doriti adaugati si piper. Aprideti focul si aduceti din nou la fierbere. Dupa ce a inceput sa fiarba, stingeti focul si lasati sa se racoreasca.

Se toarna supa in farfurie pentru a se servi si se poate adauga si o lingurita de smantana si patrunjel, chiar inainte de servire! Este delicioasa servita cu paine prajita si se poate consuma atat calda, cat si rece!

Preparare supa de rosii in imagini:

Pentru preparare veti avea nevoie de 1 kg si 500 de grame de rosii, tocate si curatate de pielita, 2 cepe tocate, un morcov taiat cubulete, 3 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, un litru supa de pui sau de legume, 10 grame de unt, 3 linguri ulei de masline, sare si piper. Pregatire:  Curatati rosiile de coaja cu ajutorul unui cutit special de curatat cartofi, dupa care taiati fiecare rosie in 8 bucati. Pregatire: curatati si taiati fiecare ceapa in 4 bucati. Pregatire: tocati 3-4 catei de usturoi, Pregatire: taiati morcovul cubulete. Pregatire: Preparati supa de pui sau de legume (eu am folosit 2 cuburi Maggi supa de pui). Puneti o tigaie pe aragaz la foc mediu, adaugati uleiul si untul.
Amestecati cu o paleta de lemn pana se topeste untul. Dupa ce untul s-a topit, adaugati ceapa, usturoiul si morcovul tocat, se rumeneste pana capata ceapa putina culoare. Se adauga pasta de tomate. Adaugati si supa de pui si rosiile tocate. Aduceti la fierbere compozitia amestecand din cand in cand pentru a se omogeniza. Cand a inceput sa fiarba puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mediu 30 de minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute stingeti focul si lasati 30 de minute sa se racoreasca . Dupa ce s-a racorit, turnati toata compozitia intr-un blender si omogenizati. Turnati apoi compozitia intr-o strecuratoare. Amestecati cu o paleta de lemn pentru a ajuta compozitia sa curga daca este prea groasa. Turnati supa inapoi in vasul in care ati preparat-o. Puneti sare dupa gust. Daca doriti adaugati si piper.
Aprideti focul si aduceti din nou la fierbere. Dupa ce a inceput sa fiarba, stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Se toarna supa in farfurie pentru a se servi si se poate adauga si o lingurita de smantana si patrunjel, chiar inainte de servire! Este delicioasa servita cu paine prajita si se poate consuma atat calda, cat si rece!          

Mult succes la preparare si pofta buna!

5 păreri.

  1. monyk spune:

    Multumesc pt reteta! Este foarte buna…chiar imi era pofta de o supa crema de rosii.

  2. Tavi spune:

    @monyk – Cu mare placere, ma bucur ca ti-a placut.

  3. flori spune:

    arata bine o ancerc acum , sper sa iasa foarte buna,multumesc pentru idee.

  4. Tavi spune:

    @flori – N-are cum sa nu-ti iasa foarte buna, mai cu seama daca iti plac supele creme de legume in general. Data viitoare cand mai faci supa crema de rosii poti varia insa punand in aplicare si reteta de supa crema de rosii cu portocale. De asemenea, nemaipomenit de buna.

  5. elle spune:

    f. simpla de preparat si f. gustoasa, am preparat-o si eu:)

Spune-ţi părerea