Supa crema de dovlecei


Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei este o supa delicioasa cu o savoare deosebita. Este foarte usor de preparat si aveti nevoie doar de: 60 ml ulei de masline; o ceapa; 3 graunte de usturoi; 1 kg de dovlecei; 600 ml supa de legume sau pui; 200 ml de apa; 100 ml smantana; o legatura de marar verde; 50 g parmezan ras; sare; piper; o lingura de miere.

Preparare: Se toarna uleiul de masline in cratita si se fixeaza aragazul la foc potrivit. Se adauga ceapa tocata si se rumeneste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se lasa la rumenit un minut. Se adauga dovleceii, supa de pui, apa si smantana. Se lasa la fiert timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute, se adauga mararul, parmezanul, sarea si piperul, dupa gust. Cu ajutorul unui polonic se transfera supa in blender si se mixeaza pana ajunge de consistenta smantanei. Se toarna inapoi in oala, printr-o sita, dupa care puteti adauga o lingura de miere daca o preferati mai dulce.

Se poate servi calda sau rece cu paine prajita.


Preparare in imagini:

Supa crema de dovlecei este o supa delicioasa cu o savoare deosebita. Este foarte usor de preparat si aveti nevoie doar de 60 ml ulei de masline, o ceapa, 3 graunte de usturoi, 1 Kg de dovlecei, 600 ml supa de legume sau pui, 200 ml de apa, 100 ml smantana, o legatura de marar verde, 50 g parmezan ras, sare, piper, o lingura de miere. Ingrediente: 1 Kg de dovlecei taiati cuburi, Ingrediente: 1 ceapa tocata Ingrediente: 3-5 graunte de usturoi Ingrediente: 100 ml smantana Ingrediente: 6 fire de marar tocat Ingrediente: 1 lingura de miere
Ingrediente: 50 gr de parmezan Ingrediente: 600 ml supa de legume sau pui, Ingrediente: 60 ml ulei de masline, Preparare: Se toarna uleiul de masline in cratita si se fixeaza aragazul la foc potrivit. Se adauga ceapa tocata si se rumeneste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se lasa la rumenit un minut. Se adauga dovleceii,
supa de pui, apa se adauga smantana se amesteca pentru omogenizare se fierbe 20 minute se adauga mararul se pune parmezanul
se amesteca bine se sareaza se adauga piper Cu ajutorul unui polonic se transfera supa in blender se mixeaza pana ajunge de consistenta smantanei. Se toarna inapoi in oala, printr-o sita, se adauga mierea
se amesteca pentru a se dizolva mierea Se poate servi calda sau rece cu paine prajita.          

Pofta mare si succes la preparare!

5 păreri.

  1. sidor maria spune:

    este f buna

  2. Tavi spune:

    Ma bucur Maria ca ti-a placut. Iti recomand si ciorba de cartofi cu smantana si bacon. Spor la bucatarit!

  3. h. camelia spune:

    foarte taree,e usor de preparat si foarte gustoasa.

  4. Tavi spune:

    @h.camelia – Este una din supele crema care imi place in mod deosebit, deci nu pot decat sa fiu de acord cu tine :) . O zi frumoasa!

  5. Remus spune:

    GENIALA!

Spune-ţi părerea