Piure de cartofi


Piure de cartofi

Acest preparat reprezinta garnitura cea mai populara pentru fripturi si tocanite. Este usor de preparat si ai nevoie de foarte putine ingrediente.

Ingrediente: 3 cartofi potriviti; 50 g unt; o ceasca de lapte; sare.

Preparare piure de cartofi: Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (cand intra furculita usor in cartofi, inseamna ca sunt fierti), se scurg de apa si se piseaza. Se adauga untul, laptele, sare dupa gust si se omogenizeaza.

Se serveste cald, ca garnitura la fripturi sau tocanite.


Preparare in imagini:

Acest preparat reprezinta garnitura cea mai populara pentru fripturi si tocanite. Este usor de preparat si ai nevoie de foarte putine ingrediente.  Ingrediente: 3 cartofi potriviti; Taiati cartofii cuburi  Mai aveti nevoie de 50 g unt; o ceasca de lapte; sare. Preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (cand intra furculita usor in cartofi, inseamna ca sunt fierti), se scurg de apa Se adauga untul si laptele si sare dupa gust Se zdrobesc cartofii omogenizand bine toata compozitia pana devine pufoasa. Se serveste cald, ca garnitura la fripturi sau tocanite.  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea