Prajitura cu fructe


Prajitura cu fructe

Aceasta prajitura se face foarte usor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe de padure, etc.. Se poate face fie cu fructe proaspete, fie cu fructe conservate. In vara aceasta mi-am propus sa incerc sa o fac si eu, cu cat mai multe fructe. Pana acum am incercat cu zmeura, caise, piersici, capsuni, iar acum cu visine.

Pentru a prepara aceasta delicioasa prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 gr fructe proaspete sau conservate, cu samburii scosi; 4 oua; 150 gr de zahar tos; 6 linguri de apa calda; 150 ml de lapte; 1 plic de zahar vanilat; 8 liguri de ulei; 400 gr de faina; 1 plic praf de copt, stins cu o lingurita de zeama de lamaie sau otet; coaja rasa de la o lamaie. Mai aveti nevoie si de zahar pudra, la sfarsit, pentru decor. Cuptorul trebuie potrivit la 180 de grade si prajitura se tine la cuptor aproximativ 45 de minute.

Preparare: Se separa albusul de galbenus, dupa care se pune albusul de la cele trei oua impreuna cu un praf de sare in mixer. Mixati pana se formeaza o spuma groasa. Adaugati treptat jumatate din zahar si mixati pana se omogenizeaza bine (albusul este gata atunci cand intoarceti vasul si albusul nu cade).

Separat frecati galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat pana se umfla compozitia si obtineti o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat cate o lingura de apa calda, in timp ce se mixeaza compozitia. Adaugati pe rand uleiul, laptele, coaja de lamaie si praful de copt, si amestecati in continuare. Dupa ce ati terminat de adaugat toate ingredientele, incorporati treptat si faina.

La final adaugati albusurile batute spuma (de preferat ar fi sa renuntati la mixer si sa folositi un tel sau o spatula pentru a amesteca compozitia) si amestecati usor, de sus in jos.

Transferati compozitia intr-o tava, pe fundul careia puneti o hartie de copt. Dupa ce ati turnat toata compozitia in tava (folositi o tava speciala pentru blat de tort), incepeti sa asezati fructele, pana acoperiti intreaga suprafata. Dupa ce ati terminat de asezat toate fructele, introduceti tava la cuptor pentru a se coace aproximativ 30-45 minute, la 180 de grade.

Faceti proba cu scobitoarea si daca este gata o scoateti din cuptor. Lasati-o la racit, dupa care glazurati-o cu zahar pudra.


Preparare in imagini:

Pentru a prepara aceasta delicioasa prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 gr fructe proaspete sau conservate, cu samburii scosi; 4 oua; 150 gr de zahar tos; 6 linguri de apa calda; 150 ml de lapte; 1 plic de zahar vanilat; 8 liguri de ulei; 400 gr de faina; 1 plic praf de copt, stins cu o lingurita de zeama de lamaie sau otet; coaja rasa de la o lamaie. Mai aveti nevoie si de zahar pudra, la sfarsit, pentru decor. Cuptorul trebuie potrivit la 180 de grade si prajitura se tine la cuptor aproximativ 45 de minute. folositi o tava speciala pentru blat de tort, in care puneti hartie de copt Se separa albusul de galbenus, se pune albusul de la cele trei oua impreuna cu un praf de sare in mixer. Mixati pana se formeaza o spuma groasa. Adaugati treptat jumatate din zahar si mixati pana se omogenizeaza bine (albusul este gata atunci cand intoarceti vasul si albusul nu cade). Separat frecati galbenusurile Adaugati si restul de zahar si mixati pana se umfla compozitia si obtineti o crema de consistenta smantanei.
Adaugati treptat cate o lingura de apa calda, in timp ce se mixeaza compozitia. Adaugati zaharul vanilat,  si amestecati in continuare. Adaugati laptele,  si amestecati in continuare. Adaugati  si praful de copt, si amestecati in continuare. Adaugati  coaja de lamaie  si amestecati in continuare. Dupa ce ati terminat de adaugat toate ingredientele, incorporati treptat si faina. Adaugati si uleiul
La final adaugati albusurile batute spuma (de preferat ar fi sa renuntati la mixer si sa folositi un tel sau o spatula pentru a amesteca compozitia) si amestecati usor, de sus in jos. Cand s-a omogenizat compozitia, Transferati compozitia intr-o tava, pe fundul careia puneti o hartie de copt. Dupa ce ati turnat toata compozitia in tava (folositi o tava speciala pentru blat de tort), incepeti sa asezati fructele, pana acoperiti intreaga suprafata. Dupa ce ati terminat de asezat toate fructele, introduceti tava la cuptor pentru a se coace aproximativ 30-45 minute, la 180 de grade. Faceti proba cu scobitoarea si daca este gata o scoateti din cuptor. Lasati-o la racit, dupa care glazurati-o cu zahar pudra.
Prajitura cu visine, Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. diana cacaina spune:

    am incercat si mi-a iesit super

  2. Tavi spune:

    @diana – Ma bucur ca reteta ti-a fost de folos.

  3. Doina spune:

    Reteta care s-a potrivit la gustul meu de azi si care
    mi-a reusit f.bine[cu coacaze si lingon-merisor ??)+sos vanilie
    deasupra in loc de zahar pudra.

    Multumesc de reteta !am sa o repet.

    Succese!

  4. Tavi spune:

    @Doina – Imi pare bine ca ti-a reusit prajitura si ca ti-a placut atat de mult incat s-o mai repeti. Multumesc si eu de vizita, spor in toate!

Spune-ţi părerea