Mancare de fasole verde cu pui


Mancare de fasole verde cu pui

Daca vreti sa mancati ceva usor si va place fasolea, va recomand reteta de mancare de fasole verde cu pui. Veti avea numai avantaje gatind mancare de fasole verde pentru ca se gaseste atat proaspata in sezon, cat si congelata sau conservata, se prepara usor, are un gust delicios si are calorii putine. In plus, puteti servi mancarea de fasole verde astfel preparata si rece si calda.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg fasole verde (proaspata, conservata sau congelata); 500 gr pulpe inferioare de pui (6 pulpe); 3 rosii; 2 linguri pasta de tomate; 2 cepe mari; 3-5 graunte de usturoi; 1 lingura faina; 3 linguri de ulei; 1 litru supa de pui; sare si piper dupa gust.

Intr-o cratita mare, sau o tigaie, caliti ceapa tocata pana devine translucida, dupa care adugati usturoiul tocat si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut. Adaugati si bucatile de pui, peste care puneti rosiile tocate cuburi (rosiile trebuie decojite inainte cu ajutorul unui cutit special de curatat cartofi).

Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute, amestecand regulat. Adaugati apoi supa de pui. Dupa ce a inceput sa fiarba, adaugati si fasolea verde (in cazul in care fasolea este conservata o adaugati dupa ce a fiert carnea). Puneti sare si piper, dupa care acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand este fiarta carnea si fasolea.

Dupa ce au fiert carnea si fasolea, adaugati si pasta de tomate si mai lasati sa fiarba inca 5 minute. La sfarsit se adauga faina, care a fost diluata intr-o cescuta cu apa. Mai lasati sa fiarba 5-6 minute.

La final adaugati patrunjelul si mararul tocat, dupa care stingeti mancarea si lasati-o sa se racoreasca. Se serveste calda sau rece.


Preparare in imagini:

Daca vreti sa mancati ceva usor si va place fasolea, va recomandam reteta de mancare de fasole verde cu pui. Veti avea numai avantaje gatind mancare de fasole verde pentru ca se gaseste, atat proaspata in sezon, cat si congelata sau conservata, se prepara usor, are un gust delicios si are calorii putine. In plus, puteti servi mancarea de fasole verde astfel preparata si rece si calda.  Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg fasole verde (proaspata, conservata sau congelata); 500 gr pulpe inferioare de pui (6 pulpe); 3 rosii; 2 linguri pasta de tomate; 2 cepe mari; 3-5 graunte de usturoi; 1 lingura faina; 3 linguri de ulei; 1 litru supa de pui; sare si piper dupa gust. Intr-o cratita mare, sau o tigaie, puneti putin ulei caliti ceapa tocata pana devine translucida, adugati usturoiul tocat si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut. Adaugati si bucatile de pui, puneti rosiile tocate cuburi (rosiile trebuie decojite inainte cu ajutorul unui cutit special de curatat cartofi). Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute, amestecand regulat. Adaugati jumatate din supa de pui.
lasati sa fiarba la foc mic Dupa ce a inceput sa fiarba, adaugati si fasolea verde (in cazul in care fasolea este conservata o adaugati dupa ce a fiert carnea). se adauga si restul de supa de pui Puneti sare si piper, dupa care acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand este fiarta carnea si fasolea. Dupa ce au fiert carnea si fasolea, adaugati si pasta de tomate mai lasati sa fiarba inca 5 minute. La sfarsit se adauga faina, care a fost diluata intr-o cescuta cu apa. Mai lasati sa fiarba 5-6 minute.
La final adaugati patrunjelul adaugati si mararul mai fierbeti 5 minute Se serveste calda sau rece. Pofta buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

22 păreri.

  1. elena spune:

    asta chiar mi-a placut multumim pt.reteta

  2. elena spune:

    multumim pt reteta
    asta chiar mi-a placut

  3. Tavi spune:

    cu placere, sa va fie de bine :)

  4. Ramona spune:

    Am facut si eu chiar azi ff buna multumesc Tavi@};-

  5. Tavi spune:

    @Ramona – Multumesc si eu pentru ca imi citesti blogul! Ma bucur ca iti sunt de folos retetele si ca le apreciezi.

  6. Ramona spune:

    De cand am aflat de acest sait intru zilnic multumesc Tavi

  7. maricica spune:

    cum adica supa de pui? unde o gasesc, cum o fac?

  8. Tavi spune:

    @maricica – Supa de pui din cuburi instant, sunt diferite marci. O prepari conform indicatiilor de pe ambalaj.

  9. mihaela spune:

    am 23 de ani si nu ma gandeam ca o sa getesc vreodata, noroc cu retetele lui Tavi.

  10. Tavi spune:

    @mihaela – E, nici chiar asa :D .

  11. vice spune:

    deliceasa

  12. Tavi spune:

    @vice – Si extraordinar de usor de facut.

  13. Ana spune:

    este foarte buna

  14. aoa spune:

    Senzationala! Putin spus delicioasa!!! Merci mult de tot :)
    Bookmark-uiesc situl si ma lipesc cu super-glue de el :)

  15. elena spune:

    immmm foarte buna

  16. Tavi spune:

    @elena- Categoric da!

  17. adina spune:

    foarte bune retete

  18. Raluca spune:

    Foarte buna mancare, dar as avea o obiectie: rosiile peste carnea cruda fac carnea sa fiarba mult mai greu si daca ai avut nenorocul sa pui fasolea (indiferent sub ce forma) prea repede, se face terci pana e gata carnea. O solutie ar fi sa fierbi putin carnea inainte (nu de tot), separat. In felul asta ai si litrul ala de supa de pui necesar.

  19. Tavi spune:

    @Raluca – :D Cred ca esti unica persoana care imi spune despre carnea de pui ca poate fierbe greu (vorbim de o reteta de fasole verde cu carne de pui, nu?). Stai linistita, nu fierbe deloc greu daca adaugi rosiile peste carnea de pui cruda.
    “Nenoroc” sa pui fasolea inaintea sa fiarba carnea iarasi nu poti avea, pentru simplul motiv ca… incerci carnea inainte sa adaugi fasolea :) . Deci, daca nu e fiarta carnea, nu pui fasolea. Chestie de logica, nicidecum de noroc.
    Anyway, eu asa gatesc intotdeauna fasolea verde cu pui si n-am avut niciodata obiectii, din partea celor care au gustat-o :) .

  20. andreea spune:

    se vede foarte foarte deliioasa

  21. roxana spune:

    Arata foarte bine chiar azi o sa fac si eu

  22. gina spune:

    foarte buna!!

Spune-ţi părerea