Thai Red Curry


Thai Red Curry

Thai Red Curry este foarte usor de preparat, inmiresmat si somptuos. Este un sos foarte condimentat, sanatos si viguros care poate fi folosit la foarte multe preparate, in special atunci cand pregatiti mancaruri asiatice.

Pentru a prepara acest sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 10-15 ardei rosii chilli, uscati; 1/2 lingurita coriandru seminte, uscat si prajit intr-o tigaie, timp de 2-3 minute; 6 graunte de usturoi; 1 ceapa rosie, feliata; 3 linguri de ghimbir, feliat; coaja de la o lamaie; zeama de la o lamaie (in reteta originala se adauga 2-3 fire de lemongrass); 2 lingurite sare; 1-2 lingurite piper, in functie de cat de condimentat doriti sa fie.

Preparare: Se adauga intr-un mixer ardeiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie si semintele de coriandru (semintele de coriandru le rumeniti intr-o tigaie 2-3 minute inainte de a le adauga in mixer). Adaugati piperul, sarea si zeama de lamaie (sau lemongrass). Mixati bine toate ingredientele, turnati totul intr-o caserola, dupa care puteti servi sau adauga sosul la diferite preparate.


Preparare in imagini:

Thai Red Curry este foarte usor de preparat, inmiresmat si somptuos. Este un sos foarte condimentat, sanatos si viguros care poate fi folosit in foarte multe preparate, mai ales atunci cand gatiti mancaruri asiatice Preparare: Se adauga intr-un mixer ardeiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie si semintele de coriandru (semintele de coriandru le rumeniti intr-o tigaie 2-3 minute inainte de a le adauga in mixer). Adaugati piperul, adaugati sarea adaugati si zeama de lamaie (sau lemongrass daca gasiti). Mixati bine toate ingredientele, turnati totul intr-o caserola,
puteti servi sau adauga sosul la diferite preparate.            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea