Chiftele de peste si calamar, cu sos Thai Red Curry


Chiftele de peste si calamar, cu sos Thai Red Curry

Chiftelele de peste si calamar cu Thai Red Curry  pot fi servite ca gustare calda sau chiar ca fel principal cu garnitura de cartofi natur. Chiftelele de peste cu Thai Red Curry sunt savuroase, iar pentru cei care consuma produse foarte “hot” vor fi chiar o provocare.

Pentru prepararea chiftelelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g file de cod; 200 g calamar, inele; 2 linguri de zahar; 1 lingura sos de peste; 60 g fasole verde, tocata fin; 1 un ou batut; ulei vegetal pentru prajire.

Pentru Thai Red Curry (Preparare si ingrediente).

Prepararea acestor chiftele este foarte usoara si rapida. Puneti intr-un mixer, care are si functia de tocat carne, codul si calamarul si le tocati pana devin o pasta omogena.

Se adauga 1 lingura de pasta Thai Red Curry (Preparare si ingrediente), o lingura de sos de peste si 2 linguri de zahar. Se mixeaza din nou compozitia. Adaugati restul de pasta Thai Red Curry in castronul mixerului si amestecati cu o paleta, dupa care goliti totul intr-un castron si adaugati fasolea verde tocata foarte fin. Amestecati bine. Adaugati si oul batut, patrunjelul verde, tocat, si amestecati pana ce toate ingredientele se integreaza in compozitie.

Daca compozitia este prea moale adaugati o lingura de faina si o lingura de pesmet si amestecati din nou. Compozitia pentru chiftele este gata si o puteti praji.

Luati o tigaie in care turnati ulei si lasati la foc mediu sa se incinga uleiul. Cu o lingura, luati din compozitia pregatita anterior si aplatizati putin cu palma, dupa care puneti bilele astfel formate intr-o farfurie sau le puteti pune direct in tigaie la prajit (eu asa procedez). Prajiti chiftelele pe ambele parti pana capata o culoare maro aurie, dupa care le scoateti la scurs intr-o strecuratoare sau pe o hartie de bucatarie, pentru a se elimina surplusul de grasime.

Se servesc calde sau reci, simple ca aperitive sau cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur) si lamaie.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea chiftelelor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g file de cod; 200 g calamar, inele; 2 linguri de zahar; 1 lingura sos de peste; 60 g fasole verde, tocata fin; 1 un ou batut; ulei vegetal pentru prajire.  Pentru Thai Red Curry (Preparare si ingrediente: http://www.all-food.ro/2009/08/21/thai-red-curry/). Puneti intr-un mixer, care are si functia de tocat carne, codul si calamarul le tocati pana devin o pasta omogena. Se adauga 1 lingura de pasta Thai Red Curry (Preparare si ingrediente: http://www.all-food.ro/2009/08/21/thai-red-curry/), Adaugati o lingura de sos de peste 2 linguri de zahar si se mixeaza din nou compozitia. Adaugati restul de pasta Thai Red Curry in castronul mixerului si amestecati cu o paleta,
goliti totul intr-un castron adaugati fasolea verde tocata foarte fin. Amestecati bine. Adaugati si oul batut, patrunjelul verde, tocat, amestecati pana ce toate ingredientele se integreaza in compozitie. Daca compozitia este prea moale adaugati o lingura de faina
o lingura de pesmet si amestecati din nou. Compozitia pentru chiftele este gata si o puteti praji. Luati o tigaie in care turnati ulei si lasati la foc mediu sa se incinga uleiul. Cu o lingura, luati din compozitia pregatita anterior si aplatizati putin cu palma, dupa care puneti bilele astfel formate intr-o farfurie sau le puteti pune direct in tigaie la prajit (eu asa procedez). Prajiti chiftelele pe ambele parti pana capata o culoare maro aurie, dupa ce s-au prajit, le scoateti la scurs intr-o strecuratoare sau pe o hartie de bucatarie, pentru a se elimina surplusul de grasime. Se servesc calde sau reci, simple ca aperitive sau cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur: http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/) si lamaie. Pofta Buna!  

Succes la preparare si pofta buna!

O părere.

  1. Ioana spune:

    Sanatos si gustos! Eu sunt mare amatoare de calamar si sigur voi incerca aceste chiftelute care par delicioase! Multumim de reteta!

Spune-ţi părerea