Mujdei de usturoi


Mujdei de usturoi

Originar din Asia Centrala, usturoiul era cunoscut deja de catre egipteni (anul 4500 inainte de Hristos) care, dupa cum se spune, il includeau in ratia alimentara a sclavilor ce lucrau la piramide. Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc pe cercetatorii, biologii si medicii din intreaga lume.
Principiul activ pe care il contine, alicina, face din el un bactericid uimitor, caruia nu ii rezista stafilococii, streptococii si Salmonella enteredis (conform cercetarilor efectuate de doctorii Cavallito si Baylay). Are capacitatea de a subtia peretii vaselor de sange, de a mari volumul arterelor, usurand astfel circulatia sangelui. Unul sau doi catei de usturoi pe zi ne pot apara de multe rele si, mai ales, de “otravuri” precum colesterolul si trigliceridele (in cantitati peste limitele normale).

Cea mai simpla si cea mai cunoscuta reteta pe baza de usturoi este mujdeiul de usturoi, nelipsit ca sos alaturi de preparatele din peste, pui sau porc.

Pentru prepararea mujdeiului de usturoi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: o capatana de usturoi; 1 lingura de ulei; sare si apa.

Preparare mujdei de usturoi: Curatati o capatana de usturoi, dupa care zdrobiti usturoiul (eu il zdrobesc cu un aparat special ca cel din imagine). Dupa ce ati zdrobit usturoiul, puneti-l intr-un bol si adaugati un praf de sare. Dupa care il frecati bine, adaugand si putin ulei, pana cand devine o compozitie omogena, ca o pasta. La sfarsit adaugati apa rece, amestecati bine si il puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea mujdeiului de usturoi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: o capatana de usturoi; 1 lingura de ulei; sare si apa. Curatati o capatana de usturoi, dupa care zdrobiti usturoiul (eu il zdrobesc cu un aparat special ca cel din imagine). Dupa ce ati zdrobit usturoiul, puneti-l intr-un bol adaugati un praf de sare. il frecati bine, adaugand si putin ulei, il frecati bine, pana cand devine o compozitie omogena, ca o pasta. La sfarsit adaugati apa rece, amestecati bine si il puteti servi.

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. iuly spune:

    incearca sa pui si leustean tocat marunt si smantana impreuna cu mujdeiul propus de tine si garantat o sa-l prepari asa de acum incolo.

  2. Tavi spune:

    @iuly
    Multumesc pentru sfat, am sa incerc si varianta ta, dar devine deja crema de usturoi si nicidecum mujdei de usturoi (ma refer la reteta traditionala).

Spune-ţi părerea