Lasagna cu sos bolognese


Lasagna cu sos bolognese

Originar din Italia, acest fel de mancare, lasagna cu sos bolognese,  a devenit celebru peste tot in lume. Este un preparat care poate fi consumat atat cald cat si rece.

Pentru prepararea acestui fel de mancare aveti nevoie de: 200 g de foi de lasagna; 80 g de parmezan; sos bechamel (preparare sos bechamel); sos bolognese (preparare sos bolognese).

Pregatire ingrediente pentru lasagna cu sos bolognese: Puneti intr-un vas cu apa calda foile de lasagna si lasati-le la inmuiat 10-15 minute, dupa care scoateti-le si lasati-le sa se scurga, pe un prosop de bucatarie. Dar mai inainte sa lasati foile la inmuiat, apucati-va si preparati sosul bechamel (preparare sos bechamel) si sosul bolognese (preparare sos bolognez), fiindca foile de lasagna nu trebuie lasate prea mult la scurs pentru a nu se usca.

Preparare lasagna cu sos bolognese: Puneti intr-o tava un strat de sos bechamel, un strat de foi, un strat de sos bolognese si din nou un strat de sos bechamel, iar in final presarati parmezan. Repetati operatiunea si puneti din nou un strat de foi, un strat de sos bolognese, un strat de sos bechamel si presarati parmezan. Incheiati cu un strat de foi, peste care turnati tot sosul bechamel ramas, presarati parmezanul ramas si introduceti tava la cuptor, dupa ce ati incins in prealabil cuptorul la 180 de grade. Lasati la cuptor 20-30 de minute, pana cand suprafata preparatului capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a facut, scoateti tava si lasati sa se racoreasca. O puteti servi simpla, cu ketchup sau cu salata verde.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea acestui fel de mancare aveti nevoie de: 200 g de foi de lasagna; 80 g de parmezan; sos bechamel (preparare sos bechamel, http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/); sos bolognese (preparare sos bolognese, http://www.all-food.ro/2009/08/31/sos-bolognese-traditional/). Puneti intr-un vas cu apa calda foile de lasagna si lasati-le la inmuiat 10-15 minute, dupa care scoateti-le si lasati-le sa se scurga, pe un prosop de bucatarie. Dar mai inainte sa lasati foile la inmuiat, apucati-va si preparati sosul bechamel (preparare sos bechamel, http://www.all-food.ro/2009/08/16/sos-bechamel/) si sosul bolognese (preparare sos bolognez, http://www.all-food.ro/2009/08/31/sos-bolognese-traditional/), fiindca foile de lasagna nu trebuie lasate prea mult la scurs pentru a nu se usca. Puneti intr-o tava un strat de sos bechamel, un strat de foi, un strat de sos bolognese
un strat de sos bechamel, presarati parmezan presarati parmezan pe toata suprafata Repetati operatiunea si puneti din nou un strat de foi, un strat de sos bolognese, un strat de sos bechamel, si presarati parmezan
Incheiati cu un strat de foi, turnati tot sosul bechamel ramas, presarati parmezanul ramas introduceti tava la cuptor, dupa ce ati incins in prealabil cuptorul la 180 de grade. Lasati la cuptor 20-30 de minute, pana cand suprafata preparatului capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a facut, scoateti tava si lasati sa se racoreasca. O puteti servi simpla, cu ketchup sau cu salata verde.  

Succes la preparare si Pofta Buna!

13 păreri.

  1. Oana spune:

    nu am cuvinte. e cel mai interesant site cu retete care l am vazut pana acum. felicitari!

  2. Tavi spune:

    ma bucur ca iti place; o sa am grija sa ramana si pe viitor la fel de interesant. multumesc pentru aprecieri.

  3. dana spune:

    Abia astept sa fac lasagna dupa reteta asta :D

  4. Tavi spune:

    @ dana
    dupa ce o faci, sa-mi spui daca ti-a placut. Atentie insa sa respecti intocmai reteta de preparare a sosului bolognese (chiar trebuie sa-l tii la cuptor 2 ore). Asta daca vrei sa-ti iasa un sos traditional bolognese. Spor la bucatareala!

  5. dana34 spune:

    buna,super retete,feliciari

  6. ela spune:

    Tavi mor dupa lasagna,imi place la nebunie….

  7. Tavi spune:

    @ela – :) ))) mda, buna.

  8. ela spune:

    mda,buna…..mai Tavi cred ca e delicioasa,nu buna…..

  9. Alina spune:

    Perfect! Singurul site pe care am gasit retete pe gustul meu. Felicitari!

  10. Ioana spune:

    Imi place la nebunie, dar mi se pare ca e prea multa munca si migaleala, prea mult timp pierdut pentru un singur fel de mancare.

  11. Tavi spune:

    @Ioana – Ai dreptate, necesita ceva timp, dar nu as spune ca e “pierdut” la cat de buna este. @Alina – Multumesc de vizita, ma bucur ca lasagna este pe gustul tau.

  12. Seva Ralu spune:

    Arata delicios…aproape ca-i simt aroma! :) Pentru cate portii este aceasta reteta de lasagna? Multam’ fain!

  13. Tavi spune:

    @Ralu – Minim 6. Si astea destul de mari.

Spune-ţi părerea