Salata de ardei copti


Salata de ardei copti

Un deliciu gastronomic al verii, salata de ardei copti este foarte simplu de facut si gustoasa. Este salata pe care o puteti servi la majoritatea preparatelor, de la mancarea de vinete, dovlecei sau cartofi, pana la mancaruri si preparate din carne.

Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 10-12 ardei grasi; 2 linguri otet; 1 lingura ulei; sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).

Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.

Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla.
(In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform).

Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare.

Mai apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana. Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect.


Preparare in imagini:

Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 10-12 ardei grasi; 2 linguri otet; 1 lingura ulei; sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).  Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.  Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei . Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla. (In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform). ii prajiti in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare. apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana.
Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. alina spune:

    mie si la iubitul meu ne plac foarte mult …… foarte gustosi

Spune-ţi părerea