Ficatei de pui la tigaie


Ficatei de pui la tigaie

Acest fel de mancare, ficatei de pui la tigaie, este considerat foarte sanatos pentru persoanele in crestere, anemice sau care sunt in diete de revenire dupa boala. Un studiu realizat in Franta a demonstrat ca lipsa de fier, frecventa mai ales in randul copiilor si femeilor, favorizeaza aparitia repetata a infectiilor din sfera ORL. Pentru a ne feri de aceste boli care ne ameninta in sezonul rece, autorii studiului ne sfatuiesc sa mancam alimente bogate in fier. Ficatul de pui sau de vita sunt surse de fier, si asta fiindca in 100 de grame de ficat se gasesc intre 4 si 12 miligrame de fier usor asimilabil, in timp ce 120 de grame de ficat furnizeaza aproximativ 15%-20% din necesarul zilnic de fier al unui adult.

Pentru preparare aveti nevoie de: 500 g ficatei de pui; 100 ml ulei vegetal; 1 legatura patrunjel, tocat; 1 legatura marar, tocat; 1 pahar cu apa; piper si sare dupa gust.

Prepararea ficateilor de pui la tigaie este foarte simpla si rapida. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare si piper, se adauga uleiul si un pahar cu apa. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba, la foc mediu, 10 minute. Amestecati din cand in cand, cu grija pentru a nu se farama ficateii. Dupa 10 minute luati capacul de pe tigaie si lasati sa fiarba, la foc mic, pana scade toata apa si incep sa se rumeneasca ficateii. Scoateti ficateii intr-o farfurie si presarati patrunjelul si mararul verde, tocat, pe deasupra.

Ficateii de pui la tigaie se vor servi calzi, cu garnitura de cartofi natur, piure de cartofi (preparare piure de cartofi, http://www.all-food.ro/2009/08/01/piure-de-cartofi/) sau orez, cu salata de ardei gras (preparare salata de ardei gras, http://www.all-food.ro/2009/09/10/salata-de-ardei-copti/).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de: 500 g ficatei de pui; 100 ml ulei vegetal; 1 legatura patrunjel, tocat; 1 legatura marar, tocat; 1 pahar cu apa; piper si sare dupa gust. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare se adauga piper se adauga uleiul puneti un pahar cu apa. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba, la foc mediu, 10 minute.
Amestecati din cand in cand, cu grija pentru a nu se farama ficateii. Dupa 10 minute luati capacul de pe tigaie si lasati sa fiarba, la foc mic, pana scade toata apa dupa ce a scazut apa lasati ficateii sa se rumeneasca la foc mic Ficateii de pui la tigaie se vor servi calzi, si adaugati patrunjel si marar verde tocat se poate servi cu garnitura de cartofi natur, piure de cartofi (preparare piure de cartofi, http://www.all-food.ro/2009/08/01/piure-de-cartofi/) sau orez, cu salata de ardei gras (preparare salata de ardei gras, http://www.all-food.ro/2009/09/10/salata-de-ardei-copti/).      

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Livia spune:

    Simplu și de efect, gustoși, sănătoși și rapizi. Mulțumim!
    Tot căutam astfel de rețete pentru băiețeii noștri, și nu numai, nouă de asemenea ne plac ficățeii. :)

  2. Tavi spune:

    @Livia – :) Asa ii prepar eu. Daca ti se par de efect si gustosi nu pot decat sa ma bucur. O zi buna si multumesc de vizita.

  3. Livia spune:

    În seara asta chiar am să-i pregătesc, am revenit la reteță :) .

  4. Tavi spune:

    @Livia – Spor la treaba si pofta mare la masa!

  5. gaby spune:

    mi se intampla mereu sa ma frig toata cand fac ficatei, dupa ce se absoarbe apa si raman in ulei sare uleiul peste tot si nui pot reusi niciodata, iar buba e ca sotului meu iy plac ft tare ficateiii :(

  6. Tavi spune:

    @gaby – Focul la aragaz la minim, pe cel mai mic ochi.

Spune-ţi părerea