Ardei umpluti


Ardei umpluti

Va invit la o portie sanatoasa de ardei umpluti cu carne de porc. Ardeiul gras este una dintre legumele cu un continut bogat în saruri, vitamine si alcaloizi, cu efect benefic asupra organismului. Asadar, a gati o mancare avand la baza ardei gras inseamna ca ati ales un meniu sanatos, gustos, dar si usor de preparat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 ardei grasi, mijlocii; 400 g carne tocata (carne de porc slaba); 1 felie de paine; 1 ceapa, tocata; 3 linguri de orez; 2 lingurite de marar, tocat; 2 lingurite de patrunjel, tocat; 2 cuburi supa de pui; 2 linguri de bulion; 1 lingurita de faina; 1 ou; 1 litru de apa; smantana sau iaurt.

Pregatire ardei umpluti: Tocati ceapa marunt si puneti-o la rumenit intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei vegetal. Lasati sa se rumeneasca ceapa pana devine translucida, moment in care adaugati orezul. Lasati sa se rumeneasca ceapa in continuare, impreuna cu orezul, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Dupa ce s-a rumenit, goliti totul intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga de ulei si sa se raceasca.

Scoateti coada si semintele din ardeii grasi, cu ajutorul unui cutit, spalati-i bine, dupa care lasati-i sa se scurga de apa. Cat se scurg ardeii, pregatiti umplutura de carne. Puneti la inmuiat, in apa, o felie de paine, pe care, dupa ce s-a imbibat bine cu apa, o stoarceti in mana bine si o adaugati peste carnea tocata. Adaugati ceapa si orezul, o lingurita de sare si una de piper. Puneti o lingurita de patrunjel tocat, o lingurita de marar tocat, o lingura de pasta de tomate si un ou. Amestecati bine compozitia pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Umpleti ardeii cu ajutorul unei lingurite. Pentru a nu iesi carnea din ardei la fiert, faceti capace din rosii. Dintr-o rosie obtineti 4-5 capace, pe care le fixati in ardei cu pielita pulpei in afara. Dupa ce ati pus capace la toti ardeii, puneti ulei din belsug in tigaie si adaugati ardeii sa se rumeneasca, la foc mediu, pe toate partile.

Cat se rumenesc ardeii preparati, dintr-un litru de apa, o supa de pui, cu 2 cuburi de supa instant. Cand supa a inceput sa fiarba, adaugati o lingura de pasta de tomate si lasati sa fiarba 1-2 minute.

Intre timp intr-un bol, puneti o lingura de faina peste care turnati apa amestecand tot timpul, pana devine un sos de consistenta laptelui. Adaugati peste supa sosul de faina, putin cate putin, amestecand tot timpul pentru a nu face cocoloase. Dupa ce ati turnat sosul de faina, stingeti focul, adaugati o lingurita de patrunjel si o lingurita de marar, tocat, amestecati pentru omogenizare si sosul pentru ardeii umpluti este gata.

Ardeii, dupa ce s-au rumenit pe toate partile, ii puneti intr-o cratita si turnati tot sosul deasupra. Introduceti cratita in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasati aproximativ o ora. Sosul trebuie sa scada cam la jumatate.

Cand sunt gata, ii scoateti in farfurie sa se racoresca 10 minute dupa care ii puteti servi cu smantana sau iaurt (eu prefer cu iaurt). Pentru aspect presarati deasupra marar si patrunjel, tocat fin.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 ardei grasi, mijlocii; 400 g carne (carne de porc), tocata; 1 felie de paine; 1 ceapa, tocata; 3 linguri de orez; 2 lingurite de marar, tocat; 2 lingurite de patrunjel, tocat; 2 cuburi supa de pui; 2 linguri de bulion; 1 lingurita de faina; 1 ou; 1 litru de apa; smantana sau iaurt. Tocati ceapa marunt puneti 4 linguri de ulei intr-o tigaie puneti la rumenit si o lasati sa se rumeneasca pana devina translucida, adaugati orezul. Lasati sa se rumeneasca ceapa in continuare, impreuna cu orezul, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Dupa ce s-a rumenit, goliti totul intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga de ulei si sa se raceasca. Scoateti coada si semintele din ardeii grasi, cu ajutorul unui cutit,
spalati-i bine, dupa care lasati-i sa se scurga de apa. Cat se scurg ardeii, pregatiti umplutura de carne. Puneti la inmuiat, in apa, o felie de paine, pe care, dupa ce s-a imbibat bine cu apa,  stoarceti felia de paine in mana, pentru a elimina apa din ea si o adaugati peste carnea tocata. Adaugati ceapa si orezul, o lingurita de sare o lingurita de piper
o lingurita de patrunjel, tocat o lingurita de marar, tocat o lingura de pasta de tomate un ou Amestecati bine compozitia pana se omogenizeaza toate ingredientele. Umpleti ardeii cu ajutorul unei lingurite. Pentru a nu iesi carnea din ardei la fiert, faceti capace din rosii. Dintr-o rosie obtineti 4-5 capace,
 fixati capacele in ardei cu pielita pulpei in afara. Dupa ce ati pus capace la toti ardeii, puneti ulei din belsug in tigaie adaugati ardeii sa se rumeneasca, la foc mediu, pe toate partile. Cat se rumenesc ardeii preparati, dintr-un litru de apa, o supa de pui, cu 2 cuburi de supa instant. puneti cuburile in apa si lasati sa fiarba Intre timp intr-un bol, puneti o lingura de faina
peste care turnati apa amestecand tot timpul, pana devine un sos de consistenta laptelui. Cand supa a inceput sa fiarba, adaugati o lingura de pasta de tomate si lasati sa fiarba 1-2 minute. Adaugati peste supa sosul de faina, putin cate putin, amestecand tot timpul pentru a nu face cocoloase. Dupa ce ati turnat sosul de faina, stingeti focul, adaugati o lingurita de patrunjel o lingurita de marar, tocat, amestecati pentru omogenizare si sosul pentru ardeii umpluti este gata. Ardeii, dupa ce s-au rumenit pe toate partile, ii puneti intr-o cratita turnati tot sosul deasupra.
pana se acopera ardeii Introduceti cratita in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasati aproximativ o ora. Sosul trebuie sa scada cam la jumatate. Cand sunt gata, ii scoateti in farfurie sa se racoresca 10 minute dupa care ii puteti servi cu smantana sau iaurt (eu prefer cu iaurt). Pentru aspect presarati deasupra marar si patrunjel, tocat fin.        

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. carmen spune:

    Este pentru prima oara cand rumenesc ardeii si tin sa va spun ca ies nemaipomeniti. O reteta cu adevarat meseriasa!

Spune-ţi părerea