Orez cu legume


Orez cu legume

Unul din cele mai vechi si apreciate alimente, principala resursa pentru mai mult de jumatate din populatia Globului, orezul si-a facut loc in bucatariile din intreaga lume datorita gustului placut, prepararii usoare, calitatilor nutritive si, mai ales, pentru ca poate fi folosit ca garnitura, ca fel distinct de mancare, ca adaos la supe si ciorbe si chiar ca desert.

Pentru a prepara orez cu legume aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g orez; 1 lingurita de sare; 1/4 de ardei gras rosu; 1 ceapa mica; 1 ceapa verde; 1 lingura ulei de susan; 1 morcov mic.

Pregatire orez cu legume,  pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa. Se lasa la fiert 20 de minute.
Cat fierbe orezul tocati ceapa si puneti-o in wok. Radeti morcovul pe razatoarea fina si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si ardeiul gras si adaugati-le peste legumele aflate deja in wok. Adaugati o lingura de ulei de susan si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se rumeni uniform. Dupa ce s-au rumenit, stingeti focul si asteptati sa fiarba orezul.
Cand a inceput sa fiarba apa, adaugati o lingurita de sare si lasati sa fiarba la foc mic, 15-20 de minute. Dupa ce a fiert, strecurati orezul de apa si turnati-l in tigaie peste legume. Amestecati bine cu legumele, dupa care turnati totul intr-un bol. Se presara deasupra ceapa verde tocata si se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. ionel spune:

    e super reteta, o prepar azi ca e post

  2. irina spune:

    wok… daca v-ar auzi bunica-mea ar da cu wok-ul dupa voi…

  3. Tavi spune:

    @irina – Ma indoiesc sincer ca bunica ta ar deveni atat de violenta doar din cauza unei tigai mai inalte, cunoscuta sub numele de wok :). Nu de alta dar, daca ar fi asa (daca bunica ta ar deveni agresiva doar din cauza unui biet wok), nu vreau sa imi inchipui ce ai patit tu cand ai inceput sa folosesti teflon, inox, vase de tip yena, robot de bucatarie etc, sau… calculator in loc de abac.

  4. Ana spune:

    Se pune neapărat ulei de susan? Nu am chef să ies din casă la ora asta şi mă întrebam dacă ar merge şi cu ulei de măsline. Merci!

  5. Tavi spune:

    @Ana – Nu, nu neaparat. Da o alta aroma, dar daca n-ai… :). Spor la bucatarit!

Spune-ţi părerea