Pui in sos de arahide


Pui in sos de arahide

A gati in stil chinezesc nu este un lucru sofisticat si greu de realizat. Ingredientele necesare le puteti procura din magazinele alimentare specializate in produse asiatice, din supermarket-uri si, nu o sa credeti, dar multe dintre condimentele chinezesti le-am gasit chiar si la plafar. In retetele chinezesti de foarte multe ori veti intalni cuvantul “wok”, care este denumirea vasului tipic chinezesc. Dar daca nu aveti wok puteti prepara mancaruri chinezesti in orice altfel de oala sau tigaie obisnuita.

Puiul in sos de arahide este un preparat dulce care are in jur de 410 kcal/portie. Cantitatile din reteta sunt calculate pentru 2 portii.

Pentru a prepara acest fel de mancare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 fileu din piept de pui, taiat cuburi; 1/2 lingurita de Vegeta; 4 linguri ulei de susan; 1/2 ceapa, tocata cuburi; 1 morcov, tocat cuburi; 1 buc. radacina de telina, de marimea unui ou, tocata cuburi; 250 ml de supa de pui; 1/2 lingura de pasta de tomate; 150 g piure de arahide; 1 lingura sos de soia; 1/2 ligurita de amidon; 1 varf de cutit glutamat; 1 lingurita otet balsamic; 1 lingurita zahar brun; 2 linguri de ceapa verde, tocata marunt (doar partea frunzelor verzi).

Pregatire pui in sos de arahide: Asezonati pieptul de pui cu sare si piper, pe ambele parti, dupa care taiati pieptul de pui cuburi. Puneti in wok ulei vegetal si adaugati cuburile de pui pentru a se rumeni. Amestecati din cand in cand pentru a se rumeni pe toate partile.

In timp ce se prajeste puiul, tocati cuburi ceapa, morcovul si telina. Tocati si ceapa verde foarte marunt. Dupa ce s-au rumenit cuburile de pui, scoateti-le intr-o strecuratoare si puneti o farfurie deasupra pentru a se pastra calde.

Puneti in wok uleiul de susan si adaugati ceapa, morcovul si telina si lasati-le sa se rumeneasca la foc mic, amestecand periodic. Intr-un castron mare, turnati supa de pui si adaugati pasta de tomate amestacand bine pana se omogenizeaza. Adaugati si piureul de arahide, soia, vegeta, otetul balsamic, amidonul, glutamatul si amestecati bine pentru a se dizolva piureul de arahide. Turnati sosul obtinut in wok, peste legume, adaugati si cuburile de pui si fierbeti pana da in clocot. Cand a inceput sa fiarba adaugati zaharul, piper macinat dupa gust, amestecati bine, dupa care stingeti focul si se poate servi. Se serveste cald, cu garnitura de orez (preparare orez cu legume ), si se presara deasupra ceapa verde tocata.


Preparare in imagini:

Pentru a prepara acest fel de mancare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 fileu din piept de pui, taiat cuburi; 1/2 lingurita de Vegeta; 4 linguri ulei de susan; 1/2 ceapa, tocata cuburi; 1 morcov, tocat cuburi; 1 buc. radacina de telina, de marimea unui ou, tocata cuburi; 250 ml de supa de pui; 1/2 lingura de pasta de tomate; 150 ml piure de arahide; 1 lingura sos de soia; 1/2 ligurita de amidon; 1 varf de cutit glutamat; 1 lingurita otet balsamic; 1 lingurita zahar brun; 2 linguri de ceapa verde, tocata marunt (doar partea frunzelor verzi). Asezonati pieptul de pui cu sare Asezonati pieptul de pui cu piper, pe ambele parti, taiati pieptul de pui cuburi. Puneti in wok ulei vegetal adaugati cuburile de pui pentru a se rumeni. Amestecati din cand in cand pentru a se rumeni pe toate partile.
In timp ce se prajeste puiul, tocati cuburi ceapa, tocati cuburi morcovul tocati cuburi telina Tocati si ceapa verde foarte marunt. Dupa ce s-au rumenit cuburile de pui, scoateti-le intr-o strecuratoare puneti o farfurie deasupra pentru a se pastra calde. Puneti in wok uleiul de susan
adaugati ceapa, adaugati morcovul adaugati telina lasati-le sa se rumeneasca la foc mic, amestecand periodic. Intr-un castron mare, turnati supa de pui adaugati pasta de tomate amestecati bine pana se omogenizeaza.
Adaugati si piureul de arahide, Adaugati soia, Adaugati vegeta, Adaugati otetul balsamic, Adaugati amidonul, Adaugati glutamatul amestecati bine pentru a se dizolva piureul de arahide.
Turnati sosul obtinut in wok, peste legume, si amestecati pentru omogenizare adaugati si cuburile de pui si fierbeti pana da in clocot. Cand a inceput sa fiarba adaugati zaharul, piper (Small) piper macinat dupa gust, amestecati bine, dupa care stingeti focul si se poate servi. Se serveste cald, cu garnitura de orez (preparare orez cu legume, http://www.all-food.ro/2009/09/22/orez-cu-legume/), si se presara deasupra ceapa verde tocata. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. bogdanel spune:

    de curiozitate, va intreb, uleiul de susan se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui sau masline? iar otetul balsamic e otet obisnuit, din vin sau din mere?

  2. Tavi spune:

    Uleiul nu ar trebui sa-l inlocuiesti fiindca este vorba de arome diferite, in niciun caz sa nu il schimbi cu ulei de masline. Otetul balsamic este un otet din struguri, dar care este si usor caramelizat. Este un otet acru dulce si se gaseste la orice magazin alimentar sau in supermarket-uri. Ulei de susan am gasit la Mega Image (nu sunt scumpe deci nu vad de ce le-ai inlocui).

Spune-ţi părerea