Orez cu muguri de bambus


Orez cu muguri de bambus

Pentru a prepara orez cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g orez; 1 lingurita de sare; 1/4 de ardei gras rosu; 1 ceapa mica; 2 linguri de muguri de bambus, taiati fidelute; 1 ceapa verde; 1 morcov mic; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura de sos de soia.

Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute.
Cat fierbe orezul, tocati morcovul si puneti-l in wok. Tocati ardeiul gras si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si adaugati-o peste legumele aflate deja in wok. Tocati si ceapa uscata, pe care o adaugati tot in wok.
Scoateti doua linguri de muguri de bambus din borcan si taiati-i fidelute. Adaugati muguri de bambus peste legumele din wok. Adaugati o lingura de ulei de arahide si o lingura de sos de soia. Cu un minut inainte de a stinge orezul, aprindeti focul la wok si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se praji uniform. Dupa ce a fiert orezul, strecurati-l de apa si turnati-l in tigaie peste legume. Amestecati orezul cu legumele, dupa care turnati totul intr-un bol.
Se presara deasupra ceapa verde tocata si se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura.


Preparare in imagini:

Pentru a prepara orez cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g orez; 1 lingurita de sare; 1/4 de ardei gras rosu; 1 ceapa mica; 2 linguri de muguri de bambus, taiati fidelute; 1 ceapa verde; 1 morcov mic; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura de sos de soia. Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute. Cat fierbe orezul, tocati morcovul puneti morcovul in wok Tocati ardeiul gras puneti ardeiul in wok Tocati ceapa verde
adaugati ceapa verde, tocata peste legumele aflate deja in wok. Tocati si ceapa uscata adaugati ceapa uscata, tocata, tot in wok. Scoateti doua linguri de muguri de bambus din borcan taiati mugurii de bambus fidelute Adaugati muguri de bambus peste legumele din wok. Adaugati o lingura de ulei de arahide
adaugati o lingura de sos de soia Cu un minut inainte de a stinge orezul, aprindeti focul la wok si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se praji uniform. Dupa ce a fiert orezul, strecurati-l de apa turnati orezul in tigaie peste legume. Amestecati orezul cu legumele, turnati totul intr-un bol. Se presara deasupra ceapa verde tocata
se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea