Rata cu sos dulce-acrisor


Rata cu sos dulce-acrisor

Astazi am sa va prezint o reteta delicioasa, de rata cu sos dulce-acrisor, care in mod sigur va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi. O simfonie de gusturi si arome, care iti inunda papilele gustative creandu-ti senzatii nemaintalnite.

Pentru a prepara rata cu sos dulce acrisor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de rata; 4 linguri ulei de susan; 1 lingura amidon; 4 cepe verzi, tocate; 1 morcov, taiat inele; 1/2 de mango, taiat cuburi; 3 linguri lychee, taiate in doua (6 lychee); 3 linguri pasta de tomate; 1 lingura de miere de salcam; 1 varf de cutit de glutamat; sare si piper dupa gust.

Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 graunte de usturoi, tocate; 1 morcov, tocat; 1 ceapa uscata, tocata; 1 legatura de patrunjel, tocata; 1 lingurita coriandru, boabe; 2 ardei iuti, tocati (o lingura); 1 lingurita de boabe de ienupar; 1 lingurita de piper, boabe; 75 ml otet.

Preparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa. Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok, impreuna cu coriandrul, ardeiul iute tocat, ienuparul, piperul boabe, o lingurita de sare si otetul.

Pana incepe sa fiarba apa din wok pregatiti restul ingredientelor. Tocati morcovul, inele, si puneti-l intr-un bol. Tocati si ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati si mango, cuburi, si puneti-l alaturi de morcovi si ceapa.
Taiati pieptul de rata, in cuburi de 2-3 cm grosime si puneti-l in wok sa fiarba timp de 20 de minute. Doua linguri de lychee (6 buc.), taiati-le pe jumatate si puneti-le deoparte intr-un bol.
In alt bol puneti 3 linguri de pasta de tomate si intr-o farfurioara o lingura de miere de salcam.

Acum aveti pregatite toate ingredientele necesare. Dupa ce a fiert carnea timp de 20 de minute, strecurati zeama intr-un vas si puneti-o alaturi de celelalte ingrediente. Scoateti carnea din strecuratoare, asezati-o intr-un bol si adaugati o lingura de amidon deasupra. Amestecati bine pana se tapeteaza toate bucatile de carne cu amidon.
Puneti in wok uleiul de susan si lasati-l sa se incinga. Cand s-a incins uleiul adaugati carnea de rata, pe care o rumeniti 3 minute amestecand permanent.
Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati morcovul, jumatate din ceapa verde tocata si rumeniti totul 2 minute amestecand tot timpul. Adaugati cuburile de mango si de lychee, peste care turnati jumatate din sosul in care ati fiert carnea. Adaugati si pasta de tomate, mierea, un varf de cutit de glutamat. Asteptati sa dea in fiert si puteti stinge focul.
In final asezonati cu piper, amestecati bine si se poate servi. Puneti intr-o farfurie si presarati ceapa verde, tocata, pe deasupra. Serviti alaturi de garnitura de orez cu muguri de bambus (preparare orez cu muguri de bambus).


Preparare in imagini:

Pentru a prepara rata cu sos dulce acrisor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de rata; 4 linguri ulei de susan; 1 lingura amidon; 4 cepe verzi, tocate; 1 morcov, taiat inele; 1/2 de mango, taiat cuburi; 3 linguri lychee, taiate in doua (6 lychee); 3 linguri pasta de tomate; 1 lingura de miere de salcam; 1 varf de cutit de glutamat; sare si piper dupa gust.  Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 graunte de usturoi, tocate; 1 morcov, tocat; 1 ceapa uscata, tocata; 1 legatura de patrunjel, tocata; 1 lingurita coriandru, boabe; 2 ardei iuti, tocati (o lingura); 1 lingurita de boabe de ienupar; 1 lingurita de piper, boabe; 75 ml otet. Puneti in wok 750 ml apa. Tocati ceapa uscata marunt adaugati ceapa in wok Tocati morcovul adaugati morcovul in wok Tocati patrunjelul
adaugati patrunjelul tocat in wok, adaugati si coriandrul in wok tocati ardeiul iute (sa iasa o lingura dupa ce l-ati tocat) adaugati ardeiul iute tocat in wok adaugati ienuparul in wok adaugati si piperul boabe in wok adaugati otetul in wok
si in final o lingurita de sare. Pana incepe sa fiarba apa din wok pregatiti restul ingredientelor. Tocati morcovul, inele, puneti morcovul intr-un bol Tocati si ceapa verde puneti ceapa verde tocata, intr-un bol Tocati si mango, cuburi, puneti cuburile de mango, alaturi de morcovi si ceapa, intr-un bol.
Taiati pieptul de rata, in cuburi de 2-3 cm grosime puneti cuburile de rata in wok lasati-o sa fiarba timp de 20 de minute. Doua linguri de lychee (6 buc.), taiati-le pe jumatate puneti-le deoparte intr-un bol. In alt bol puneti 3 linguri de pasta de tomate puneti intr-o farfurioara o lingura de miere de salcam.
Acum aveti pregatite toate ingredientele necesare. Dupa ce a fiert carnea timp de 20 de minute, strecurati zeama intr-un vas puneti-o alaturi de celelalte ingrediente. Scoateti carnea din strecuratoare, asezati-o intr-un bol adaugati o lingura de amidon deasupra Amestecati bine pana se tapeteaza toate bucatile de carne cu amidon. Puneti in wok uleiul de susan lasati uleiul sa se incinga.
Cand s-a incins uleiul adaugati carnea de rata, o rumeniti 3 minute amestecand permanent. Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati morcovul, adaugati jumatate din ceapa verde tocata rumeniti totul 2 minute amestecand tot timpul. Adaugati cuburile de mango Adaugati jumatatile de lychee,
turnati jumatate din sosul in care ati fiert carnea. Adaugati si pasta de tomate, Adaugati si mierea, Adaugati un varf de cutit de glutamat. Asteptati sa dea in fiert si puteti stinge focul. In final asezonati cu piper, amestecati bine si se poate servi. Puneti intr-o farfurie
presarati ceapa verde, tocata, pe deasupra. Serviti alaturi de garnitura de orez cu muguri de bambus (preparare orez cu muguri de bambus, http://www.all-food.ro/2009/09/24/orez-cu-muguri-de-bambus/). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta buna!

Spune-ţi părerea