Rata cu fructe


Rata cu fructe

Rata cu fructe lychee este o reteta chinezeasca delicioasa, cu un gust dulce-acrisor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 de grame piept de rata; 3 linguri ulei de susan; 1 ceapa rosie, mica; 1 bucata de telina, mica; 6 bucati lychee; 4 linguri ananas, taiat cuburi; 6 linguri pepene galben, taiat cuburi; 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos Hoisin; 75 ml supa de pasare (cuburi instant); 1 lingura pasta de tomate; 50 ml otet de mere; 2 linguri zahar brun; 2 linguri amidon; sare si piper dupa gust.

Preparare rata cu fructe: Puneti in wok 3 linguri de ulei de susan si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul adaugati pieptul de rata, taiat cuburi. Rumeniti bine rata amestecand din cand in cand. Cat se rumeneste rata puneti intr-un bol ananasul taiat cuburi, pepenele taiat cuburi si lycheele taiate in jumatati. Tocati telina, cubulete, iar ceapa rosie tocati-o foarte fin. Preparati supa de pui si aveti toate ingredientele pregatite.

Dupa ce s-au prajit bine cuburile de rata, rasturnati-le intr-un bol, pe care va sfatuiesc sa il acoperiti cu o farfurie pentru a se pastra carnea calda. Puneti in wok ceapa tocata si telina si rumeniti-le 2 minute, in acelasi ulei in care ati rumenit cuburile de carne. Adaugati si pepenele, ananasul si lycheele, rumenindu-le inca 2 minute impreuna cu legumele. Adaugati sosul de soia, sosul Hoisin, supa de pui, pasta de tomate, otetul si zaharul brun, dupa care amestecati bine pentru omogenizare. Lasati sa dea in fiert si adaugati amidonul si cuburile de carne. Lasati totul sa fiarba 1 minut, amestecand tot timpul, dupa care adaugati un varf de lingurita de sare si presarati piper proaspat macinat, dupa gust.

Stingeti focul si serviti cu garnitura de orez cu ciuperci si muguri de bambus (preparare orez cu ciuperci si muguri de bambus).


Preparare in imagini:

Pentru preparare rata cu lychee aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 de grame piept de rata; 3 linguri ulei de susan; 1 ceapa rosie, mica; 1 bucata de telina, mica; 6 bucati lycee; 4 linguri ananas, taiat cuburi; 6 linguri pepene galben, taiat cuburi; 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos Hoisin; 75 ml supa de pasare (cuburi instant); 1 lingura pasta de tomate; 50 ml otet de mere; 2 linguri zahar brun; 2 linguri amidon; sare si piper dupa gust. Puneti in wok 3 linguri de ulei de susan si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul adaugati pieptul de rata, taiat cuburi. Rumeniti bine rata amestecand din cand in cand. Cat se rumeneste rata puneti intr-un bol ananasul taiat cuburi,  taiati pepenele cuburi taiati lyceele  in jumatati.
Tocati telina, cubulete, Tocati ceapa rosie foarte fin Preparati supa de pui si aveti toate ingredientele pregatite. Dupa ce s-au prajit bine cuburile de rata, rasturnati-le intr-un bol, acoperiti cu o farfurie pentru a se pastra carnea calda. in acelasi ulei in care ati rumenit cuburile de carne, puneti ceapa tocata
Puneti in wok telina rumeniti-le 2 minute, puneti si supa intr-un bol Adaugati si pepenele in wok Adaugati si ananasul Adaugati si lyceele, rumeniti-le inca 2 minute impreuna cu legumele
Adaugati sosul de soia Adaugati sosul Hoisin Adaugati supa de pui Adaugati pasta de tomate, Adaugati otetul Adaugati si zaharul brun amestecati bine pentru omogenizare.
adaugati amidonul adaugati si cuburile de carne. Lasati totul sa fiarba 1 minut, amestecand tot timpul, adaugati un varf de lingurita de sare presarati piper proaspat macinat, dupa gust Stingeti focul si serviti cu garnitura de orez cu ciuperci si muguri de bambus (preparare orez cu ciuperci si muguri de bambus, http://www.all-food.ro/2009/09/30/orez-cu-ciuperci-si-muguri-de-bambus/).  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea