Miel cu legume


Miel cu legume

Aceasta reteta, carne de miel cu legume, este un preparat din bucataria chinezeasca, cu un gust dulce-acrisor, usor de preparat si cu putine calorii. O portie are circa 390 de Kcal, ceea ce o recomanda si pentru cei ce doresc o dieta echilibrata, cu putine calorii.

In al doilea rand, nu uitati ca absolut tot ce inseamna mancare chinezeasca abunda de vitamine si minerale datorita timpului mic de calire si/sau fierbere a legumelor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne de miel, taiata fidelute; 1 lingura de otet de mere; 1 lingura de ulei de susan; 1 lingura de miere; 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome; 1 lingura ulei de masline; 6 fire de ceapa verde, tocate; 125 gr germeni de soia; 1/2 de ardei gras rosu, tocat fideluta; 1 ardei chilli, tocat; 2 felii de ananas, tocate cuburi; 1 lingura de pasta de tomate; sare si piper Sichuan, macinat.

Preparare miel cu legume pentru 2 persoane: Dupa ce ati taiat carnea fidelute, puneti-o intr-un bol si adaugati o lingura de otet de mere deasupra. Adaugati si o lingura de ulei de susan, o lingura de sos de soia si o lingura de miere. Amestecati bine pentru omogenizare. Adaugati peste carne si condimentul chinezesc cu cinci arome, amestecati bine si lasati carnea la marinat 2 ore.

Cat sta carnea la marinat, tocati ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati ardeiul gras si puneti-l intr-un bol. Tocati ananasul si adaugati-l si pe acesta intr-un bol, alaturi de celelalte ingrediente. Puneti germenii de soia intr-un bol si pasta de tomate intr-o farfurioara. Ardeiul chilli, tocati-l si puneti-l intr-o farfurioara. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.

Dupa ce au trecut cele doua ore, puneti in wok o lingura de ulei de masline si adaugati carnea in wok pentru a se rumeni. Amestecati tot timpul si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora tot sosul. Cand s-a evaporat sosul si a ramas doar uleiul, rumeniti carnea bine, 2-3 minute, dupa care scoateti-o si puneti-o intr-un bol, peste care asezati o farfurie pentru a se pastra calda.

In uleiul ramas in wok adaugati ceapa verde si ardeiul gras si rumeniti-le 2 minute, amestecand permanent. Adaugati si ardeiul chilli, germenii de soia si ananasul. Lasati-le se se rumeneasca 2 minute, dupa care adaugati pasta de tomate si bucatile de carne. Amestecati permanent pentru omogenizare si mai rumeniti 1-2 minute toate ingredientele. Asezonati cu sare si piper Sichuan, proaspat macinat, amestecati bine si stingeti focul.

Serviti cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne de miel, taiata fidelute; 1 lingura de otet de mere; 1 lingura de ulei de susan; 1 lingura de miere; 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome; 1 lingura ulei de masline; 6 fire de ceapa verde, tocate; 125 gr germeni de soia; 1/2 de ardei gras rosu, tocat fideluta; 1 ardei chilli, tocat; 2 felii de ananas, tocate cuburi; 1 lingura de pasta de tomate; sare si piper Sichuan, macinat. Dupa ce ati taiat carnea fidelute, puneti-o intr-un bol si adaugati o lingura de otet de mere deasupra. Adaugati si o lingura de ulei de susan, adaugati o lingura de sos de soia adaugati o lingura de miere Amestecati bine pentru omogenizare. Adaugati peste carne si condimentul chinezesc cu cinci arome,
amestecati bine si lasati carnea la marinat 2 ore. Cat sta carnea la marinat, tocati ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati ardeiul gras si puneti-l intr-un bol. Tocati ananasul cuburi
si adaugati-l si pe acesta intr-un bol, alaturi de celelalte ingrediente. Puneti germenii de soia intr-un bol puneti pasta de tomate intr-o farfurioara. Ardeiul chilli, tocati-l si puneti-l intr-o farfurioara In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.
Dupa ce au trecut cele doua ore, puneti in wok o lingura de ulei de masline adaugati carnea in wok pentru a se rumeni. Amestecati tot timpul si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora tot sosul. Cand s-a evaporat sosul si a ramas doar uleiul, rumeniti carnea bine, 2-3 minute, se scoate carnea din wok  si puneti-o intr-un bol,
asezati o farfurie pe bol, pentru a se pastra carnea calda. In uleiul ramas in wok adaugati ceapa verde adaugati si ardeiul gras rumeniti-le 2 minute, amestecand permanent. Adaugati si ardeiul chilli, Adaugati si germenii de soia Adaugati si ananasul in wok
Lasati-le se se rumeneasca 2 minute, adaugati pasta de tomate adaugati si bucatile de carne. Amestecati permanent pentru omogenizare si mai rumeniti 1-2 minute toate ingredientele. Asezonati cu sare si piper Sichuan, proaspat macinat, amestecati bine si stingeti focul.
Serviti cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume, http://www.all-food.ro/2009/09/22/orez-cu-legume/). Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea