Carne de porc dulce-acrisoara


Carne de porc dulce-acrisoara

Bucataria chinezeasca are o predilectie pentru combinatii de carne cu sosuri dulci-acrisoare, asa cum este si cazul acestei retete de porc dulce-acrisor.

Pentru a prepara carne de porc dulce-acrisoara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ceafa de porc; sare si piper macinat proaspat; 1 ou; 2 linguri de amidon (una pentru carne si una pentru sos); ulei vegetal pentru prajit; 2-3 cepe verzi; 1/2 ardei gras rosu; 1/2 ardei gras galben; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura pasta de tomate; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de mere; 1 lingura sos mango Chutney (preparare sos mango Chutney ); 75 ml zeama de portocale; un varf de lingurita de glutamat.

Preparare carne de porc dulce-acrisoara: Carnea se taie cuburi de 2 cm, se condimenteaza bine cu sare si piper. Se adauga oul peste carne si se amesteca bine. Se presara amidonul deasupra si se amesteca bine pentru omogenizare, dupa care se introduce carnea la frigider timp de o ora.

Cat sta carnea la frigider pregatiti celelalte ingrediente necesare. Tocati ardeii in forma de romb si puneti-i intr-un bol. Tocati ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati ananasul cuburi si puneti-l intr-un bol.
Dupa ce a trecut o ora, scoateti carnea de la frigider, puneti ulei in wok si adaugati carnea pentru a se praji. Dupa ce s-a prajit carnea, scoateti-o intr-un bol si aruncati uleiul in care s-a rumenit carnea.
Puneti uleiul de arahide in wok si adaugati ceapa si ardeiul gras. Lasati-le sa se rumeneasca 2 minute amestecand permanent. Adaugati carnea si ananasul si rumeniti totul, amestecand permanent.
Cat se rumenesc ingredientele, puneti sucul de portocale intr-un bol, adaugati amidonul si amestecati bine pana se dizolva amidonul. In alt bol puneti pasta de tomate, sosul de soia, otetul de mere, sosul mango chutney si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati sosul rezultat in wok, amestecand bine. Turnati si sucul de portocale in wok, amestecati permanent si lasati sa dea in fiert. Lasati sa fiaba putin, pana incepe sosul sa se lege. Se condimenteaza cu sare si se adauga si glutamatul. Se stinge si se poate servi cu orez cu legume (preparare orez cu legume). Daca preferati o mancare mai iute puteti adauga si cateva picaturi de ulei de chili.


Preparare in imagini:

Pentru a prepara carne de porc dulce-acrisoara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ceafa de porc; sare si piper macinat proaspat; 1 ou; 1/2 lingura de amidon; ulei vegetal pentru prajit; 2-3 cepe verzi; 1/2 ardei gras rosu; 1/2 ardei gras galben; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura pasta de tomate; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de mere; 1 lingura sos mango Chutney; 75 ml zeama de portocale; un varf de lingurita de glutamat.  Carnea se taie cuburi de 2 cm, se condimenteaza bine cu sare macinati piper, pe intreaga suprafata adaugati oul peste carne amestecati bine Se presara amidonul deasupra se amesteca bine pentru omogenizare, dupa care se introduce carnea la frigider timp de o ora.
Cat sta carnea la frigider pregatiti celelalte ingrediente necesare. Tocati ardeii in forma de romb puneti ardeiul tocat intr-un bol tocati ceapa verde puneti ceapa verde intr-un bol tocati ananasul cuburi puneti ananasul intr-un bol Dupa ce a trecut o ora, scoateti carnea de la frigider, puneti ulei in wok
adaugati carnea pentru a se praji Dupa ce s-a prajit carnea, scoateti-o intr-un bol si aruncati uleiul in care s-a rumenit carnea. adaugati in wok 2 linguri de ulei de arahide adaugati ceapa adaugati si ardeiul gras Lasati-le sa se rumeneasca 2 minute amestecand permanent.
adaugati si carnea adaugati ananasul amestecati bine si mai rumeniti 1 minut Cat se rumenesc ingredientele, puneti sucul de portocale intr-un bol, adaugati  1 lingura de amidon amestecati bine pentru a se dizolva amidonul In alt bol puneti pasta de tomate,
adaugati 4 linguri de soia adaugati 4 linguri de otet de mere 2 linguri de sos mango chutney amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele adaugati sosul peste legume in wok amestecati pana se omogenizeaza adaugati si sucul de portocale
asezonati cu sare puneti piper dupa gust adaugati glutamatul amestecati bine si lasati sa dea in fiert dupa care stingeti focul se poate servi cu orez cu legume (preparare orez cu legume, http://www.all-food.ro/2009/09/22/orez-cu-legume/). Daca preferati o mancare mai iute puteti adauga si cateva picaturi de ulei de chili.    

Succes la preparare si Pofta Buna:

Spune-ţi părerea