Frigarui cu file de porc si castane


Frigarui cu file de porc si castane

Acesta reteta de frigarui cu file de porc si castane necesita timp, deoarece frigaruile trebuie lasate timp de trei ore la frigider, la marinat. Dar sunt delicioase si merita efortul, mai ales pentru cei care agreaza preparatele picante. Aceasta reteta are 450 de calorii/portie si este conceputa pentru doua persoane.

Pentru prepararea frigaruilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g file de porc taiat felii subtiri si mai apoi cuburi; 75 g bacon; 4-5 castane chinezesti taiate felii subtiri.

Pentru preprarea sosului in care veti marina frigaruile aveti nevoie: 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de mere; 2 linguri zahar brun; 2 linguri sos de stridii; 1 lingurita sos de chili.

Pentru aluat aveti nevoie de: 2 linguri de amidon; 1 lingura de sherry; 1 ou; ulei pentru prajit.

Preparare: Taiati fileul de porc feliute subtiri, pe care apoi le taiati cuburi. Taiati si baconul si castanele.
Pe o scobitoare incepeti sa faceti frigaruile. Puneti o bucata de file, o felie de castana, o felie de bacon si tot asa, ultima felie sa fie de file.
Intr-un bol preparati marinata. Puneti soia, otetul, zaharul, sosul de stridii si sosul de chili. Amestecati bine pentru omogenizare, dupa care treceti frigaruile prin sos. Dupa ce ati trecut toate frigaruile prin sos, puneti frigaruile intr-un bol, turnati sosul ramas deasupra si bagati-le la frigider trei ore sa se marineze.
Inainte sa scoateti frigaruile de la frigider, preparati si aluatul pentru ele. Puneti intr-un bol oul si bateti-l bine. Adaugati otet sherry, dupa care bateti bine compozitia pentru omogenizare. La sfarsit, adaugati si amidonul. Amestecati bine pana se dizolva tot amidonul. Puneti ulei din belsug in wok, dati prin aluat frigaruile, dupa care puneti-le la prajit. Dupa ce s-au prajit, serviti-le cu salata de rosii.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea frigaruilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g file de porc taiat felii subtiri si mai apoi cuburi; 75 g bacon; 4-5 castane chinezesti taiate felii subtiri.  Pentru preprarea sosului in care veti marina frigaruile aveti nevoie: 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de mere; 2 linguri zahar brun; 2 linguri sos de stridii; 1 lingurita sos de chili.  Pentru aluat aveti nevoie de: 2 linguri de amidon; 1 lingura de sherry; 1 ou; ulei pentru prajit. Taiati fileul de porc feliute subtiri, pe care apoi le taiati cuburi. Taiati si baconul Taiati si castanele. Pe o scobitoare incepeti sa faceti frigaruile. Puneti o bucata de file, o felie de castana, o felie de bacon si tot asa, ultima felie sa fie de file. Intr-un bol preparati marinata. Puneti soia, adaugati otetul,
adaugati zaharul, adaugati sosul de stridii adaugati sosul de chili Amestecati bine pentru omogenizare, treceti frigaruile prin sos Dupa ce ati trecut toate frigaruile prin sos, puneti frigaruile intr-un bol, turnati sosul ramas deasupra bagati-le la frigider trei ore sa se marineze.
Inainte sa scoateti frigaruile de la frigider, preparati si aluatul pentru ele. Puneti intr-un bol oul si bateti-l bine. Adaugati sherry, dupa care bateti bine compozitia pentru omogenizare. La sfarsit, adaugati si amidonul. Amestecati bine pana se dizolva tot amidonul. Puneti ulei din belsug in wok,
dati prin aluat frigaruile, puneti-le la prajit. Dupa ce s-au prajit, serviti-le cu salata de rosii. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea