Sarmalute din varza creata cu umplutura din carne de pui


Sarmalute din varza creata cu umplutura din carne de pui

Aceste sarmalute din varza creata cu umplutura din carne de pui reprezinta o reteta cu influente din bucataria chinezeasca, usor de preparat si care are 300 Kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 varza creata; 1 piept de pui; 2 linguri ulei de susan; 2 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita de ghimbir macinat; 50 g germeni de soia; 25 g ciuperci chinezesti; 2 linguri de nuci, taiate marunt; 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos de stridii; 1/2 lingurita de glutamat; sare; piper proaspat macinat; ulei pentru prajit.

Preparare: Se desfac foile de varza creata. Puneti apa intr-o oala, adaugati o lingura de sare, fierbeti apa si opariti foile de varza. Dupa ce ati oparit foile de varza, scoateti-le pe un planseu de lemn si lasati-le sa se racoreasca.
Puneti apa peste ciupercile chinezesti pentru a se hidrata (daca sunt ciuperci uscate).
Intr-un wok adaugati o lingura de ulei de susan si incingeti uleiul. Zdobiti usturoiul si tocati carnea de pui marunt.
Puneti intr-un bol nuca tocata marunt si germenii de soia.
Adaugati in wok usturoiul si ghimbirul macinat, peste care adaugati carnea de pui pentru a se rumeni. Prajiti carnea de pui amestecand permanent. Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati germenii de soia, ciupercile si nuca, peste care turnati sosul de soia, sosul de stridii, o lingura de ulei de susan, glutamatul, sare si piper (1/2 de lingurita).
Rumeniti toata compozitia, amestecand din cand in cand, pana se evapora tot sosul, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit compozitia pentru umplutura, puneti cate doua foi de varza suprapuse, adaugati 2 linguri de compozitie, in mijloc, si incepeti sa rulati foile, suprapunand intai peste umplutura partile laterale ale foii de varza, dupa care rulati apoi peste.
In final, legati sarmaluta cu o foaie de ceapa verde, pentru a nu se desface la prajit. Dupa ce ati terminat de umplut toate sarmalutele, puneti ulei vegetal in wok, incingeti-l la foc mediu si prajiti sarmalutele pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie.
Se pot servi dupa ce se racoresc cu orez cu legume sau cu cartofi prajiti.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 varza creata; 1 piept de pui; 2 linguri ulei de susan; 2 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita de ghimbir macinat; 50 g germeni de soia; 25 g ciuperci chinezesti; 2 linguri de nuci, taiate marunt; 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos de stridii; 1/2 lingurita de glutamat; sare; piper proaspat macinat; ulei pentru prajit. Se desfac foile de varza Puneti apa intr-o oala, adaugati o lingura de sare, fierbeti apa si opariti foile de varza. Dupa ce ati oparit foile de varza, scoateti-le pe un planseu de lemn si lasati-le sa se racoreasca. Puneti apa peste ciupercile chinezesti pentru a se hidrata (daca sunt ciuperci uscate). Intr-un wok adaugati o lingura de ulei de susan si incingeti uleiul.
Zdobiti usturoiul taiati carnea de pui marunt. Puneti intr-un bol nuca tocata marunt si germenii de soia. Adaugati in wok usturoiul si ghimbirul macinat, se rumenesc
adaugati carnea de pui pentru a se rumeni. Prajiti carnea de pui amestecand permanent. Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati germenii de soia, adaugati ciupercile adaugati nucile tocate turnati sosul de soia,
adaugati sosul de stridii, o lingura de ulei de susan, adaugati glutamatul, sare piper se rumeneste compozitia Rumeniti toata compozitia, amestecand din cand in cand, pana se evapora tot sosul, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit compozitia pentru umplutura, puneti cate doua foi de varza suprapuse, adaugati 2 linguri de compozitie, in mijloc, si incepeti sa rulati foile, suprapunand intai peste umplutura partile laterale ale foii de varza, dupa care rulati apoi peste. In final, legati sarmaluta cu o foaie de ceapa verde, pentru a nu se desface la prajit. Dupa ce ati terminat de umplut toate sarmalutele, puneti ulei vegetal in wok, incingeti-l la foc mediu prajiti sarmalutele pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie.
Se pot servi dupa ce se racoresc cu orez cu legume sau cu cartofi prajiti. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Salin spune:

    Super.. sarmale cu pui.. asta chiar ca nu am incercat si nici nu am mancat…

  2. Tavi spune:

    Pai sa le incerci. Sunt foarte usor de facut si sunt delicioase. daca nu te descurci astept intrebari pentru a-ti oferi sfaturi utile.

  3. dicarmencitta1957 spune:

    Superrrrr arata,nota 10 cu felicitari.

  4. Tavi spune:

    sarut mana! :-)

Spune-ţi părerea