Salata orientala cu peste


Salata orientala cu peste

Salata orientala cu peste este o alta salata la indemana oricui are in casa o conserva de ton in ulei, cartofi, oua si masline negre.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi mari; 50 g masline negre; 2 oua; 1 ceapa rosie; 1 conserva de ton in ulei (150 g); sare; otet de mere; ulei vegetal.

Preparare salata orientala cu peste: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala, cu o lingura de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasati 10 minute. Puneti si ouale la fiert cu o lingurita de sare si lasati-le sa fiarba 5-6 minute. Tocati ceapa fidelute. Taiati maslinele in doua, pe lungime, si scoateti samburii.
Dupa ce au fiert cartofii scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Dupa ce au fiert ouale, curatati-le de coaja si taiati-le rondele.
Dupa ce s-au racit bine cartofii, puneti-i intr-un bol. Adaugati deasupra ouale, ceapa, maslinele si tonul din conserva. Amestecati bine toate ingredientele si turnati ulei si otet de mere dupa gust. Amestecati din nou, pentru a se omogeniza compozitia, dupa care bagati bolul la frigider, unde il lasati timp de o ora sa se raceasca bine.

Aceasta salata se serveste rece, simpla sau cu paine prajita.


Preparare in imagini:

Este o salata care poate fi facuta in orice anotimp, fiind foarte usor si la indemana de preparat.   Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi mari; 50 g masline; 2 oua; 1 ceapa rosie; 1 conserva de ton in ulei (150 g); sare; otet de mere; ulei vegetal. Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala, cu o lingura de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasati 10 minute. Puneti si ouale la fiert cu o lingurita de sare si lasati-le sa fiarba 5-6 minute. Tocati ceapa fidelute. Taiati maslinele in doua, pe lungime, si scoateti samburii. Dupa ce au fiert cartofii scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Dupa ce au fiert ouale, curatati-le de coaja si taiati-le rondele.
Dupa ce s-au racit bine cartofii, puneti-i intr-un bol. Adaugati deasupra ouale, adaugati si ceapa in bol adaugati si maslinele in bol Adaugati si pestele in bol Amestecati bine toate ingredientele si turnati ulei turnati otet de mere dupa gust
Amestecati din nou, pentru a se omogeniza compozitia, dupa care bagati bolul la frigider, unde il lasati timp de o ora sa se raceasca bine. Aceasta salata se serveste rece, simpla sau cu paine prajita. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea