Salata orientala cu peste


Salata orientala cu peste

Salata orientala cu peste este o alta salata la indemana oricui are in casa o conserva de ton in ulei, cartofi, oua si masline negre.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi mari; 50 g masline negre; 2 oua; 1 ceapa rosie; 1 conserva de ton in ulei (150 g); sare; otet de mere; ulei vegetal.

Preparare salata orientala cu peste: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala, cu o lingura de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasati 10 minute. Puneti si ouale la fiert cu o lingurita de sare si lasati-le sa fiarba 5-6 minute. Tocati ceapa fidelute. Taiati maslinele in doua, pe lungime, si scoateti samburii.
Dupa ce au fiert cartofii scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Dupa ce au fiert ouale, curatati-le de coaja si taiati-le rondele.
Dupa ce s-au racit bine cartofii, puneti-i intr-un bol. Adaugati deasupra ouale, ceapa, maslinele si tonul din conserva. Amestecati bine toate ingredientele si turnati ulei si otet de mere dupa gust. Amestecati din nou, pentru a se omogeniza compozitia, dupa care bagati bolul la frigider, unde il lasati timp de o ora sa se raceasca bine.

Aceasta salata se serveste rece, simpla sau cu paine prajita.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea