Salau cu lamaie


Salau cu lamaie

Acest file de salau cu lamaie si sos tartar este delicios, deloc greu de preparat si insumeaza doar 810 Kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de salau (200 g bucata); zeama de la o lamaie; sare; piper proaspat macinat; 100 g faina; 1 ou, batut; 100 g pesmet; 1/2 de lingura coaja de lamaie rasa; 2 linguri de melisa, taiata marunt sau tocata la rasnita de macinat piper; 2 lamai pentru ornat; sos tartar.

Preparare salau cu lamaie: Stoarceti lamaia si turnati zeama peste peste. Lasati 10 minute sa se patrunda. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Puneti 100 de grame de faina intr-un bol. Puneti 100 de grame de pesmet in alt bol. Macinati sau tocati melisa. Adaugati coaja de lamaie in pesmet si melisa tocata. Amestecati bine pentru omogenizare. Intr-un bol, bateti bine un ou si aveti toate ingredientele necesare pentru prepararea salaului, pregatite.
Scoateti salaul din zeama de lamaie si asezonati-l cu sare si piper. Tavaliti salaul prin faina, dupa care dati-l bine prin ou. Tavaliti apoi pestele prin pesmet si scoateti-l pe o farfurie.
Puneti ulei in wok, incingeti uleiul la foc mediu, dupa care adaugati pestele in wok si prajiti-l 5 minute pe ambele parti. Cand capata o culoare maro aurie, scoateti salaul, asezati-l pe o farfurie adaugand felii de lamaie si sos tartar alaturi. Se serveste cu cartofi natur.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de salau (200 g bucata); zeama de la o lamaie; sare; piper proaspat macinat; 100 g faina; 1 ou, batut; 100 g pesmet; 1/2 de lingura coaja de lamaie rasa; 2 linguri de melisa, taiata marunt sau tocata la rasnita de macinat piper; 2 lamai pentru ornat; sos tartar. Stoarceti lamaia si turnati zeama peste peste. Lasati 10 minute sa se patrunda. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Puneti 100 de grame de faina intr-un bol. Puneti 100 de grame de pesmet in alt bol. Macinati sau tocati melisa.
Adaugati coaja de lamaie in pesmet Adaugati  in pesmet si melisa tocata. Amestecati bine pentru omogenizare. Intr-un bol, bateti bine un ou si aveti toate ingredientele necesare pentru prepararea salaului, pregatite. Scoateti salaul din zeama de lamaie si asezonati-l cu sare  si piper. Tavaliti salaul prin faina,
dupa care dati-l bine prin ou. Tavaliti apoi pestele prin pesmet si scoateti-l pe o farfurie. Puneti ulei in wok, incingeti uleiul la foc mediu, adaugati pestele in wok si prajiti-l 5 minute pe ambele parti. Cand capata o culoare maro aurie, scoateti salaul, asezati-l pe o farfurie adaugand felii de lamaie si sos tartar alaturi. Se serveste cu cartofi natur. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea