Salata orientala cu sunca


Salata orientala cu sunca

Salata orientala este o salata care poate fi facuta in orice anotimp. Se poate prepara cu peste, sunca, pui, etc.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi mari; 50 g masline; 2 oua; 1 ceapa rosie; 150 g sunca (praga, parma, etc.); 250 g maioneza.

Preparare salata orientala cu sunca: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala, cu o lingura de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba lasati-i 10 minute. Puneti si ouale la fiert, cu o lingurita de sare, si lasati-le sa fiarba 5-6 minute. Tocati ceapa fidelute. Taiati maslinele in doua, pe lungime, si scoateti samburii.
Dupa ce au fiert cartofii, scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Dupa ce au fiert ouale, curatati-le de coaja si taiati-le rondele. Taiati si sunca cuburi.
Dupa ce s-au racit bine cartofii, puneti-i intr-un bol. Adaugati deasupra ouale, ceapa, maslinele, sunca si maioneza. Amestecati bine toate ingredientele pentru a se omogeniza compozitia, dupa care bagati bolul la frigider, unde il lasati timp de o ora, sa se raceasca bine.

Aceasta salata se serveste rece, simpla sau cu paine prajita.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi mari; 50 g masline; 2 oua; 1 ceapa rosie; 150 g sunca (praga, parma, etc.); 250 g maioneza. Preparare salata orientala cu sunca: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala, cu o lingura de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba lasati-i 10 minute. Puneti si ouale la fiert, cu o lingurita de sare, si lasati-le sa fiarba 5-6 minute. Tocati ceapa fidelute. Taiati maslinele in doua, pe lungime, si scoateti samburii. Taiati sunca cuburi. Dupa ce au fiert cartofii, scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca.
Dupa ce au fiert ouale (5-6 minute), curatati-le de coaja si taiati-le rondele. Dupa ce s-au racit bine cartofii, puneti-i intr-un bol. Adaugati deasupra ouale, Adaugati si ceapa in bol Adaugati maslinele in bol Adaugati sunca in final adaugati si maioneza
Amestecati bine toate ingredientele pentru a se omogeniza compozitia, dupa care bagati bolul la frigider, unde il lasati timp de o ora, sa se raceasca bine. Aceasta salata se serveste rece, simpla sau cu paine prajita. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea