Rulada de somon


Rulada de somon

Daca vreti sa va impresionati prietenii sau familia cu o reteta deosebita, rulada de somon este ideala. Este o reteta care se prepara relativ repede, are un aspect placut si doar 550 Kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri subtiri de somon (cca. 100 g bucata); sare si piper proaspat macinat; cateva picaturi de sos worcester; zeama de la o lamaie; 4 felii sunca (Parma, Praga, etc.); 30 de grame branza proaspata, cremoasa; 1 lingura vin alb; 1/2 lingura pasta de tomate; 1 lingura de usturoi verde, tocat marunt; 50 g faina; 1 ou, batut; 100 g pesmet; 2 linguri de parmezan ras.

Preparare rulada de somon:
Se aseaza feliile de somon pe un platou si se asezoneaza cu sare si piper, pe ambele parti. Se stropesc cu sos Worcester, pe ambele parti. In final, stoarceti lamaia si turnati zeama obtinuta peste peste. Lasati sa se patrunda 15-20 de minute.
Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor necesare. Puneti faina intr-un bol. In alt bol puneti pesmetul, peste care adaugati parmezanul si amestecati bine pentru a se omogeniza. Adaugati branza in alt bol, peste care puneti pasta de tomate, vinul si usturoiul verde tocat marunt. Amestecati bine pana se transforma compozitia intr-o crema omogena. Adaugati si putin piper macinat si amestecati din nou. Bateti un ou bine si, in acest moment, aveti pregatite toate ingredientele pentru prepararea ruladei de somon.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, luati o felie de peste si asezati-o pe un planseu de lemn. Peste felia de peste asezati o felie de sunca, pe care o ungeti cu pasta de branza. Rulati pestele cu sunca si fixati ruloul cu 2-3 scobitori. Tavaliti ruloul prin faina, apoi prin ou, dupa care tavaliti-l prin pesmet. Faceti acelasi lucru si cu restul rulourilor, dupa care le asezati pe un platou.
Puneti ulei in wok (tigaie) si incingeti uleiul bine, la foc mediu. Adaugati rulourile in wok si lasati-le sa se prajeasca cate un minut, pe fiecare parte.
Cand au capatat o culoare maro-aurie scoateti-le pe o farfurie lasati-le sa se racoreasca 5 minute, dupa care le puteti servi cu salata mixta sau cu mamaliguta si mujdei de usturoi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri subtiri de somon (cca. 100 g bucata); sare si piper proaspat macinat; cateva picaturi de sos worcester; zeama de la o lamaie; 4 felii sunca (Parma, Praga, etc.); 30 de grame branza proaspata, cremoasa; 1 lingura vin alb; 1/2 lingura pasta de tomate; 1 lingura de usturoi verde, tocat marunt; 50 g faina; 1 ou, batut; 100 g pesmet; 2 linguri de parmezan ras. Se aseaza feliile de somon pe un platou si se asezoneaza cu sare si piper, pe ambele parti. Se stropesc cu sos Worcester, pe ambele parti. In final, stoarceti lamaia turnati zeama obtinuta peste peste. Lasati sa se patrunda 15-20 de minute.
Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor necesare. Puneti faina intr-un bol. In alt bol puneti pesmetul adaugati parmezanul peste pesmet si amestecati bine pentru a se omogeniza. Adaugati branza in alt bol, adaugati pasta de tomate, adaugati si vinul adaugati si usturoiul verde tocat marunt
Amestecati bine pana se transforma compozitia intr-o crema omogena. Adaugati si putin piper macinat amestecati din nou. Bateti un ou bine si, in acest moment, aveti pregatite toate ingredientele pentru prepararea ruladei de somon. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, luati o felie de peste si asezati-o pe un planseu de lemn. Peste felia de peste asezati o felie de sunca, ungeti felia de sunca cu pasta de branza.
Rulati pestele cu sunca si fixati ruloul cu 2-3 scobitori. Tavaliti ruloul prin faina, dati-l prin ou dupa care tavaliti-l prin pesmet Faceti acelasi lucru si cu restul rulourilor, dupa care le asezati pe un platou. Puneti ulei in wok (tigaie) si incingeti uleiul bine, la foc mediu. Adaugati rulourile in wok si lasati-le sa se prajeasca cate un minut, pe fiecare parte.
Cand au capatat o culoare maro-aurie scoateti-le pe o farfurie lasati-le sa se racoreasca 5 minute, dupa care le puteti servi cu salata mixta sau cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si pofta buna!

2 păreri.

  1. Ramo spune:

    Somonul e afumat sau crud? In poze pare din acela afumat.

  2. Tavi spune:

    Ai intuit bine! este greu sa gasesti somon proaspat-proaspat in Romanica si n-am vrut sa ma risc. Deci este afumat.

Spune-ţi părerea