Briose cu cacao si fructe confiate


Briose cu cacao si fructe confiate

Aceasta reteta de briose cu cacao si fructe confiate va ofera o solutie delicioasa pentru un mic dejun reusit. Reteta este usor de preparat si spornica, plus ca veti avea asigurate un numar de gustari excelente, pe care cei mici siguri nu le vor rata. Aceste briose cu cacao si fructe confiate sunt intr-adevar o alegere potrivita alaturi de ceai, lapte sau cafea.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua; 200 ml ulei; 300 g faina; 1 plic praf de copt; 100 g zahar; 50 g fructe confiate; 2 linguri cacao; zeama de la 1 lamaie.

Preparare briose cu cacao si fructe confiate: Separati galbenusurile de albusuri. Puneti in mixer fructele confiate si tocati-le putin, dupa care puneti-le deoparte intr-un bol. Adaugati galbenusul in mixer si mixati bine cu uleiul pe care-l turnam incet ca pentru maioneza.
Puneti zeama de la o lamaie peste praful de copt si adaugati-l peste compozitia din mixer. Mixati in continuare 2-3 minute. Turnati compozitia rezultata intr-un bol.
Adaugati in mixer albusurile si mixati-le pana se transforma intr-o spuma groasa care se tine de vas atunci cand rasturnati vasul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana se topeste zaharul. Cand s-a topit zaharul adaugati crema obtinuta din galbenusurile batute si mixati la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.
Incepeti sa adaugati faina, putin cate putin, in timp ce se mixeaza, pentru a se omogeniza cat mai bine. Dupa ce ati terminat de adaugat faina, adaugati si fructele confiate si mixati in continuare pentru omogenizare. Turnati compozitia in tava pentru briose, dupa ce in prealabil ati uns formele de briose cu unt (sau puteti pune forme de hirtie in fiecare).
Umpleti formele de briose pe jumatate cu aluat. In compozitia ramasa adaugati cacao si omogenizati bine. Completati cu crema de cacao pana umpleti formele, amestecati putin cu o furculita si introduceti tava la cuptor. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 minute sau pana se rumenesc. Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou pentru racirea completa.
Se pot servi ca atare cu zahar pudra presarat pe deasupra, sau le puteti servi cu lapte, ceai sau cafea.


Preparare in imagini:

 Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua; 200 ml ulei; 300 g faina; 1 plic praf de copt; 100 g zahar; 50 g fructe confiate; 2 linguri cacao; zeama de la 1 lamaie. Separati galbenusurile de albusuri. Puneti in mixer fructele confiate tocati-le putin, dupa care puneti-le deoparte intr-un bol. Adaugati galbenusul in mixer si mixati bine cu uleiul pe care-l turnam incet ca pentru maioneza. Mixati bine pana terminati tot uleiul
Puneti zeama de la o lamaie peste praful de copt si adaugati-l peste compozitia din mixer. Mixati in continuare 2-3 minute. Turnati compozitia rezultata intr-un bol. Adaugati in mixer albusurile si mixati-le se mixeaza pana se transforma intr-o spuma groasa care se tine de vas atunci cand rasturnati vasul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana se topeste zaharul. Cand s-a topit zaharul adaugati crema obtinuta din galbenusurile batute si mixati la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.
Incepeti sa adaugati faina, putin cate putin, in timp ce se mixeaza, pentru a se omogeniza cat mai bine. Dupa ce ati terminat de adaugat faina, adaugati si fructele confiate si mixati in continuare pentru omogenizare. Turnati compozitia in tava pentru briose, dupa ce in prealabil ati uns formele de briose cu unt (sau puteti pune forme de hirtie in fiecare). Umpleti formele de briose pe jumatate cu aluat. In compozitia ramasa adaugati cacao si omogenizati bine. Completati cu crema de cacao pana umpleti formele, amestecati putin cu o furculita si introduceti tava la cuptor. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 minute sau pana se rumenesc.
Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou pentru racirea completa. Se pot servi ca atare cu zahar pudra presarat pe deasupra, sau le puteti servi cu lapte, ceai sau cafea. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea