Carne de porc Bombay


Carne de porc Bombay

La baza tuturor preparatelor indiene sta echilibrul. Principalele ingrediente folosite in bucataria indiana sunt orezul, lintea, nautul, iar principalele condimente sunt ardeiul iute, curry, semintele de mustar negru (raj), chimionul, ghimbirul, menta, coriandrul. Alaturi de mancarurile din carne se aseaza sosuri pe baza de curry sau garnituri din linte uscata. Se spune ca succesul unui preparat este masurat in functie de cat de tare iti ia gura foc.

Carnea de porc Bombay este un preparat originar din India, care se prepara in cca. 1 ora si jumatate. Are cca. 460 de Kcal/portie si este foarte hot.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc slaba; 3 linguri sos de soia; 3 linguri otet sherry; 250 g morcovi (3 morcovi); 1 ceapa; 2 linguri ulei de soia; 3 linguri curry; 250 ml supa de vaca (cuburi instant); 1 lingura amidon; 75 g smantana; 2 banane; 150 g mazare (din conserva); un varf de lingurita de sare; 1 lingurita de piper Cayenne; 1/2 lingurita piper negru macinat.

Preparare Carne de porc Bombay: Taiati carnea de porc cuburi mici si puneti-o intr-un bol. Turnati deasupra sosul de soia si sherry-ul, dupa care amestecati bine carnea. Lasati la marinat cca. o ora.
Cat se marineaza carnea pregatiti restul ingredientelor necesare. Tocati morcovii cubulete si puneti-i intr-un bol. Taiati ceapa solzi si puneti-o intr-un bol. Scurgeti mazarea de apa si puneti-o intr-un bol. Puneti smantana intr-un bol si preparati supa de vaca.
Intr-o farfurioara puneti o lingura de amidon, iar cu 5 minute inainte de a se termina de marinat carnea decojiti bananele, taiati-le felii si puneti-le intr-un bol. Acum aveti pregatite toate ingredientele necesare. Dupa ce a trecut o ora, puneti uleiul de soia in wok (tigaie) si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati carnea si lasati-o sa se prajeasca cca. 5 minute. Adaugati apoi ceapa si morcovii si lasati sa se mai rumeneasca impreuna cu carnea inca 10 minute, amestecand periodic.
Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugati curry-ul si supa de vita, amestecati bine pentru omogenizare si lasati sa mai fiarba totul timp de alte 10 minute. Cat fierb carnea si legumele, adaugati amidonul peste smantana dupa care amestecati bine ca sa se dizolve amidonul.
Dupa ce au trecut ultimele 10 minute adaugati smantana in wok si amestecati bine pentru omogenizare. Se adauga mazarea, bananele si mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au trecut aceste 5 minute condimentati cu sare, piper negru macinat si piper chayenne, amestecati pentru a omogeniza toate ingredientele, dupa care stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care se poate servi cu orez.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Salut,

    Vreau sa iti spun ca ne plac foarte mult retetele gatite de tine si ne-ar face placere sa faci parte din pasionatii de gatit de pe GatesteInteligent.ro. Daca doresti sa iti publicam retetele pe GatesteInteligent.ro este deajuns sa completezi formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog.html .

    Iti multumim,
    Adrian T

Spune-ţi părerea