Peste cu sos de coacaze


Peste cu sos de coacaze

Astazi am preparat o reteta de peste cu coacaze, de fapt cu un sos de coacaze acrisor si aromat. Este o reteta usor si rapid de preparat, care are doar 420 de Kcal/portie.

Pentru prepararea pestelui cu sos de coacaze aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de peste plat (200 g bucata); 100 g coacaze rosii; 75 g coacaze negre; 30 g unt (5 lingurite); 1 lingurita de faina; 1 lingura vin rosu; 1 varf de lingurita praf de mustar; 1 varf de lingurita praf ghimbir; 1 varf de lingurita de piper cayenne; faina; 1 lingura de coniac; 1 lingura de zahar; sare; 1 lamaie.

Preparare peste cu sos de coacaze: Stoarceti lamaia, sarati pestele pe ambele parti si stropiti-l cu zeama de lamaie. Lasati-l la marinat.

Puneti coacazele negre si cele rosii in boluri separate si opriti cate o lingurita din fiecare, intr-o farfurie, pentru a decora preparatul la final.

Puneti coacazele intr-o oala, impreuna cu zaharul, si zdrobiti-le, apoi fierbeti-le un minut. Dupa ce au fiert, se trece sosul printr-o strecuratoare, pentru a separa sosul de samburi si pulpa. Samburii si pulpa ramasa in strecuratoare se arunca.

Se topeste o lingurita de unt intr-o oala, la foc mediu, la care se adauga faina, vinul rosu, pasta de coacaze, mirodeniile si coniacul. Se fierbe 3 minute, dupa care sosul se ia de pe foc.

In acest moment, odata terminat sosul, puteti trece la prepararea pestelui.
Pestele se presara cu faina, pe ambele parti, si se pune la prajit intr-o tigaie, cu untul ramas. Se rumeneste 5 minute, pe fiecare parte.

Bucatile de peste se aseaza pe farfurii, dupa care turnati sos deasupra. Decorati cu coacazele puse deoparte si serviti cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea pestelui cu sos de coacaze aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de peste plat (200 g bucata); 100 g coacaze rosii; 75 g coacaze negre; 30 g unt (5 lingurite); 1 lingurita de faina; 1 lingura vin rosu; 1 varf de lingurita praf de mustar; 1 varf de lingurita praf ghimbir; 1 varf de lingurita de piper chayenne; faina; 1 lingura de coniac; 1 lingura de zahar; sare; 1 lamaie. stoarceti lamaia condimentati cu sare, pe ambele parti stropiti pestele cu zeama de lamaie Puneti coacazele negre si cele rosii in boluri separate si opriti cate o lingurita din fiecare, intr-o farfurie, pentru a decora preparatul la final. Puneti coacazele intr-o oala, adaugati deasupra si zaharul
 zdrobiti-le, apoi fierbeti-le un minut. Dupa ce au fiert, se trece sosul printr-o strecuratoare, pentru a separa sosul de samburi si pulpa. Samburii si pulpa ramasa in strecuratoare se arunca. intr-o oala mica puneti o lingurita de unt Se topeste la foc mediu, adaugati o lingurita de faina amestecand permanent adaugati vinul si amestecati in continuare
adaugati si sosul de coacaze adaugati si condimentele la sfarsit adaugati si coniacul amestecati bine si fierbeti sosul 3 minute amestecand permanent dupa ce ati terminat de preparat sosul turnati-l intr-un bol si preparati pestele Pestele se presara cu faina, pe ambele parti, adaugati restul de unt intr-o tigaie
se pune pestele la prajit in tigaie. Se rumeneste 5 minute, pe fiecare parte. Bucatile de peste se aseaza pe farfurii, dupa care turnati sos deasupra. Decorati cu coacazele puse deoparte si serviti cu garnitura de orez. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea