Mazare cu piept de pui


Mazare cu piept de pui

Mancarea de mazare cu piept de pui este delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.
Mazarea asigura substante nutritive organismului. O portie de mazare conservata furnizeaza 45% din necesarul zilnic de magneziu, 40% vitamina K, 35% vitamina A, 35% vitamina C, 30% fosfor, 25% zinc, 20% magneziu, 25% proteine, 22% potasiu. Cred ca sunt suficiente motive pentru a prepara si savura aceasta reteta!

Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g mazare verde boabe (3 conserve mici); 1/2 piept de pui; 1 ceapa; 1/2 de ardei gras, rosu; 1 rosie; 2 linguri de pasta de tomate; 1 morcov; 1 lingura de amidon; 1 legatura de marar; 500 ml supa de pui; 3 linguri de ulei; sare si piper.

Preparare mazare cu piept de pui: Se taie pieptul de pui cuburi, se toarna 3 linguri de ulei intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita (eu gatesc in wok, tigaia chinezeasca) si se incinge uleiul, la foc mediu. Se adauga cuburile de pui in tigaie si se rumenesc bine, amestecand din cand in cand. Cat se rumenste carnea de pui, curatati si tocati ceapa marunt si adaugati-o in tigaie peste carne. Lasati-o sa se rumeneasca pana devine translucida. Tocati marunt ardeiul gras si morcovul, si adaugati totul peste pui, dupa ce ceapa a devenit translucida. Amestecati din cand in cand si lasati totul la rumenit 5 minute.

Intre timp preparati supa de pui (eu folosesc cuburi concentrate, un cub la 500 ml de apa). Decojiti rosia si tocati-o cuburi mici. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati in tigaie rosia tocata si mai lasati sa fiarba totul inca 5 minute. Adaugati supa de pui, din care opriti 100 de ml intr-un bol sa se raceasca (va fi necesara pentru dizolvarea amidonului). Adaugati si pasta de tomate in tigaie, amestecati bine pentru a se dizolva si mai lasati sa fiarba 10 minute.

In final, condimentati cu sare (daca mai este cazul, deoarece concentratul de pui contine si el sare) si piper, dupa gust, dizolvati amidonul in supa pastrata in bol si turnati in tigaie sosul rezultat. Adaugati si mazarea, dupa care mai lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute, amestecand permanent. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati mararul verde, tocat, si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 10 minute si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g mazare verde boabe (3 conserve mici); 1/2 piept de pui; 1 ceapa; 1/2 de ardei gras, rosu; 1 rosie; 2 linguri de pasta de tomate; 1 morcov; 1 lingura de amidon; 1 legatura de marar; 500 ml supa de pui; 3 linguri de ulei; sare si piper. Se taie pieptul de pui cuburi, se toarna 3 linguri de ulei intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita (eu gatesc in wok, tigaia chinezeasca) si se incinge uleiul, la foc mediu. Se adauga cuburile de pui in tigaie si se rumenesc bine, amestecand din cand in cand. Cat se rumenste carnea de pui, curatati si tocati ceapa marunt adaugati ceapa tocata in tigaie peste carne. Tocati marunt ardeiul gras si morcovul,
dupa ce ceapa a devenit translucida. adaugati ardeiul si morcovul in tigaie Amestecati din cand in cand si lasati totul la rumenit 5 minute. Intre timp preparati supa de pui (eu folosesc cuburi concentrate, un cub la 500 ml de apa). Decojiti rosia si tocati-o cuburi mici. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati in tigaie rosia tocata si mai lasati sa fiarba totul inca 5 minute.
Adaugati supa de pui, din care opriti 100 de ml intr-un bol sa se raceasca supa pastrata in bol va fi necesara la dizolvarea amidonului. Adaugati si pasta de tomate in tigaie, amestecati bine pentru a se dizolva si mai lasati sa fiarba 10 minute. In final, condimentati cu sare (daca mai este cazul, deoarece concentratul de pui contine si el sare) adaugati piper, dupa gust puneti amidonul in supa din bol
amestecati pana se topeste amidonul turnati in tigaie sosul rezultat. amestecati pentru a omogeniza toata compozitia Adaugati si mazarea, dupa care mai lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute, amestecand permanent. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati mararul verde, tocat si stingeti focul.
Lasati sa se racoreasca 10 minute si se poate servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. monyk spune:

    A iesit foarte buna reteta. Multumesc frumos!

  2. Tavi spune:

    @monyk – Nu ai pentru ce, ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea