Peste cu muguri de bambus


Peste cu muguri de bambus

Aceasta reteta de peste cu muguri de bambus este una foarte usor si rapid de preparat. Ingredientele sunt calculate pentru doua portii, fiecare portie avand cca 280 de Kcal/portie.

Pentru prepararea pestelui cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g file de peste de balta; zeama de la 1/2 lamaie; 4 ciuperci chinezesti Mu-Err; 50 g muguri de bambus; 100 ml supa de pui; 1 lingura amidon; 1/2 lingurita vegeta de legume; 1/2 lingurita piper Sichuan; un varf de lingurita de glutamat.

Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos de stridii; 1/2 de lingura coaja de lamaie rasa; 1 varf de cutit praf de ghimbir; 1 varf de lingurita de piper Sichuan, macinat; 1 varf de lingurita de sare; 1 albus de ou; 2 linguri de amidon.

Preparare peste cu muguri de bambus: Preparati in primul rand supa de pui (eu folosesc cuburi concentrat de pui) si turnati-o sa se raceasca intr-un bol. Taiati apoi pestele cuburi si puneti-l intr-un bol. Stoarceti o jumatate de lamaie si turnati zeama peste cuburile de peste.
Intr-un vas separat puneti sosul de soia, sosul de stridii, coaja de lamaie rasa, praful de ghimbir, sarea si piperul Sichuan. Separati albusul de galbenus si adaugati albusul in bol. Bateti albusul cu o furculita pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati amidonul si amestecati din nou pana se dizolva. Turnati apoi sosul obtinut peste cuburile de peste. Amestecati pentru a se imbiba bine toate bucatile de peste cu sos.
Puneti ciupercile in apa sa se hidrateze (ciupercile chinezesti sunt deshidratate).

Turnati, in wok, ulei din belsug si lasati sa se incinga uleiul la foc mediu. Adaugati cuburile de peste la prajit si lasati-le sa se rumeneasca cateva minute, pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie. Cat se prajeste pestele taiati fidelute mugurii de bambus si ciupercile. Scoateti pestele, dupa ce s-a prajit, intr-un bol si adaugati in uleiul in care s-a prajit pestele mugurii de bambus si ciupercile, si rumeniti-le 1-2 minute. Dupa ce le-ati rumenit, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.
Cat se scurg legumele preparati si sosul pentru peste. Adaugati in supa preparata, vegeta de legume, piperul, glutamatul si amidonul, dupa care amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Aruncati uleiul in care s-a prajit pestele si adaugati legumele in wok. Turnati peste legume supa de pui si lasati pe foc pana da in fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugati si cuburile de peste, amestecati putin, dupa care stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 5 minute dupa care se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea pestelui cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g file de peste de balta; zeama de la 1/2 lamaie; 3 fire de ceapa verde; 1 frunza de telina; 4 ciuperci chinezesti Mu-Err; 50 g muguri de bambus; 100 ml supa de pui; 1 lingura amidon; 1/2 lingurita vegeta de legume; 1/2 lingurita piper Sichuan; un varf de lingurita de glutamat.  Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura sos de soia; 1 lingura sos de stridii; 1/2 de lingura coaja de lamaie rasa; 1 varf de cutit praf de ghimbir; 1 varf de lingurita de piper Sichuan, macinat; 1 varf de lingurita de sare; 1 albus de ou; 2 linguri de amidon. Preparati in primul rand supa de pui (eu folosesc cuburi concentrat de pui) dupa ce ati preparat supa turnati-o  intr-un bol si lasati-o sa se raceasca. Taiati apoi pestele cuburi puneti pestele intr-un bol. Stoarceti o jumatate de lamaie turnati zeama peste cuburile de peste
Intr-un vas separat puneti sosul de soia, adaugati si sosul de stridii coaja de lamaie rasa adaugati si praful de ghimbir, 1/2 de lingurita de sare adaugati si 1/2 de lingurita de piper seciuan Separati albusul de galbenus
adaugati albusul in bol. Bateti albusul cu o furculita pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati amidonul si amestecati din nou pana se dizolva. Turnati apoi sosul obtinut peste cuburile de peste. Amestecati pentru a se imbiba bine toate bucatile de peste cu sos. Puneti ciupercile in apa sa se hidrateze (ciupercile chinezesti sunt deshidratate).
Turnati, in wok, ulei din belsug si lasati sa se incinga uleiul la foc mediu. Adaugati cuburile de peste la prajit lasati-le sa se rumeneasca cateva minute, pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie. Cat se prajeste pestele taiati fidelute mugurii de bambus si ciupercile. Scoateti pestele, dupa ce s-a prajit, intr-un bol si adaugati in uleiul in care s-a prajit pestele mugurii de bambus si ciupercile, si rumeniti-le 1-2 minute. Dupa ce le-ati rumenit, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.
Cat se scurg legumele preparati si sosul pentru peste. Adaugati in supa preparata, vegeta de legume, piperul Sichuan adaugati si glutamatul in final adaugati si amidonul dupa care amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Aruncati uleiul in care s-a prajit pestele si adaugati legumele in wok. Turnati peste legume supa de pui si lasati pe foc pana da in fiert.
Cand a inceput sa fiarba adaugati si cuburile de peste, amestecati putin, dupa care stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 5 minute dupa care se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea