Parjoale moldovenesti


Parjoale moldovenesti

Nimic mai gustos decat niste chiftele prajite si rumene. Cu gandul la chiftele, am pus la cale aceste parjoale moldovenesti, cu un amestec de carne de porc, morcov, cartof , ceapa si verdeturi. Sunt usor de preparat, asa incat nu va ramane decat sa le pregatiti.

Pentru prepararea parjoalelor moldovenesti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc, tocata; 100 g pesmet; 1 ceapa; 1 legatura marar; 1 legatura patrunjel; 4 fire de ceapa verde; 1 morcov; 1 cartof; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingurita de cimbru; 1 lingurita de boia de ardei; 1 ou; 100 ml ulei vegetal.

Preparare parjoale moldovenesti:
Curatati legumele si spalati-le, dupa care taiati cartoful in patru si puneti-l intr-un mixer (sau o masina de tocat). Adaugati si ceapa taiata in patru, ceapa verde, mararul, patrunjelul si morcovul. Tocati legumele. Dupa ce ati tocat legumele, adaugati in mixer carnea tocata, oul, condimentele, sarea si tocati-le pe toate pana compozitia se transforma intr-o pasta omogena.
Din pasta obtinuta formati bile din carne (o lingura de carne), pe care turtiti-le pana ajung de grosimea unui deget. Puneti parjoalele pe un platou. Dupa ce ati terminat toata carnea, tavaliti parjoalele prin pesmet, pe ambele parti.
Dupa ce ati dat toate parjoalele prin pesmet, puneti uleiul in tigaie si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Puneti parjoalele in tigaie si prajiti-le pe ambele parti pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le 5 minute la scurs. Dupa ce s-au scurs, asezati-le pe o farfurie si pot fi servite. Se pot servi simple, cu paine de casa si salata de rosii, sau cu garnitura de piure, cartofi taranesti sau pilaf sarbesc.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea parjoalelor moldovenesti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc, tocata; 100 g pesmet; 1 ceapa; 1 legatura marar; 1 legatura patrunjel; 4 fire de ceapa verde; 1 morcov; 1 cartof; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingurita de cimbru; 1 lingurita de boia de ardei; 1 ou; 100 ml ulei vegetal. Curatati legumele si spalati-le, dupa care taiati cartoful in patru si puneti-l intr-un mixer (sau o masina de tocat). Adaugati si ceapa taiata in patru, ceapa verde, mararul, patrunjelul si morcovul Tocati legumele.
Dupa ce ati tocat legumele, adaugati in mixer carnea tocata, adaugati si un ou condimentele si sarea tocati-le pe toate pana compozitia se transforma intr-o pasta omogena. Din pasta obtinuta formati bile din carne (o lingura de carne), pe care turtiti-le pana ajung de grosimea unui deget. Puneti parjoalele pe un platou.
Dupa ce ati terminat toata carnea, tavaliti parjoalele prin pesmet, pe ambele parti. Dupa ce ati dat toate parjoalele prin pesmet, puneti uleiul in tigaie si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Puneti parjoalele in tigaie prajiti-le pe ambele parti pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le 5 minute la scurs. Dupa ce s-au scurs, asezati-le pe o farfurie si pot fi servite. Se pot servi simple, cu paine de casa si salata de rosii, sau cu garnitura de piure, cartofi taranesti sau pilaf sarbesc. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. adina spune:

    acum am descoperit acest site si este nemaipomenit…mai ales pozele si felul in care este explicat totul. Felicitari.

  2. Tavi spune:

    @Adina:
    Multumesc, ma bucur ca-ti place si sper sa te inspire.

  3. mihaela spune:

    arata bine in poze.maine le incerc si eu

  4. Tavi spune:

    @mihaela – Cat de bine arata e nimic fata de cat de bune sunt. Spor la gatit!

  5. mihai spune:

    Hmmm…

    Mi-i pofta de chiftele… cu paine calda si mustar…

    Vreau si eu…

  6. Daniela spune:

    am facut azi, au iesit excelent!

  7. Tavi spune:

    @Daniela – Ma bucur ca ti-au placut.

Spune-ţi părerea