Aluat frantuzesc de clatite


Aluat frantuzesc de clatite

Va dezvalui reteta acestui aluat frantuzesc de clatite, un aluat cu ulei de nuci, pe care l-am facut pentru a putea savura niste delicioase clatite flambate cu banane. Din acest aluat se prepara niste clatite foarte gustoase, care pot fi consumate cu diverse umpluturi, nu doar cu banane. O clatita are cca. 240 de Kcal.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 50 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 2 oua; 120 ml lapte; 120 ml apa minerala; 1 lingura de ulei de nuci; 2 linguri de unt pentru prajit (20 g).

Preparare aluat frantuzesc de clatite: Adaugati in mixer faina, sarea si zaharul. Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Porniti mixerul la viteza mica si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin, dupa care adaugati si apa. In final, adaugati uleiul de nuci si mai lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.

Dupa ce a trecut 1 ora, luati o tigaie (cu diametru de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins puneti 1/2 de polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 8-10 clatite (mie mi-au iesit 8). Se pot servi cu diverse umpluturi, in tot felul de combinatii (cea mai populara umplutura este cea cu dulceata), dar va promit ca o sa va dezvalui niste retete de clatite foarte rafinate, pentru care veti primi nota 10 de la familie si prieteni.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 50 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 2 oua; 120 ml lapte; 120 ml apa minerala; 1 lingura de ulei de nuci; 2 linguri de unt pentru prajit (20 g). Adaugati in mixer faina, sarea zaharul Puneti ouale intr-un bol bateti-le bine Porniti mixerul la viteza mica si adaugati treptat oul.
Adaugati si laptele, putin cate putin, dupa care adaugati si apa. In final, adaugati uleiul si mai lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 1 ora sa se odihneasca. Dupa ce a trecut 1 ora, luati o tigaie (cu diametru de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins puneti 1/2 de polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 8-10 clatite (mie mi-au iesit 8). Se pot servi cu diverse umpluturi, in tot felul de combinatii (cea mai populara umplutura este cea cu dulceata), dar va promit ca o sa va dezvalui niste retete de clatite foarte rafinate, pentru care veti primi nota 10 de la familie si prieteni.  Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta buna!

2 păreri.

  1. Natalia spune:

    Interesant, imi pare sau lipsesc ouale din punctul ingriente:)cite oua?

  2. Tavi spune:

    @Natalia
    “Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 50 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 2 oua; 120 ml lapte; 120 ml apa minerala; 1 lingura de ulei de nuci; 2 linguri de unt pentru prajit (20 g).”
    Eu vad ca scrie foarte clar 2 oua (apar si in foto de altfel). Poate ai citit in viteza si nu le-ai observat.:-)

Spune-ţi părerea