Clatite flambate cu banane


Clatite flambate cu banane

Asa cum v-am promis in ultimul post o sa va fac o surpriza delicioasa, clatite flambate cu banane. Va sfatuiesc sa preparati o cantitate dubla de compozitie daca vreti sa multumiti toata familia. Clatitele flambate cu banane sunt un desert delicios si hranitor si au 400 Kcal/portie.

Pentru prepararea aluatului de clatite aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 50 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 2 oua; 120 ml lapte; 120 ml apa minerala; 1 lingura de ulei de nuci; 2 linguri de unt pentru prajit (20 g).

Pentru prepararea umpluturii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 banane; zeama de la o lamaie; 2 plicuri de zahar vanilat; 20 g unt (pentru prajit); 6-10 linguri de lichior de portocale; 1 portocala pentru decor.

Preparare aluat: Adaugati in mixer faina, sarea si zaharul. Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Porniti mixerul la viteza mica si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin, dupa care adaugati si apa. In final, adaugati uleiul si mai lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.

Dupa ce a trecut 1 ora, luati o tigaie (cu diametru de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins puneti 1/2 de polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 8-10 clatite (mie mi-au iesit 8, daca doriti mai multe clatite dublati cantitatile).

Dupa ce ati terminat de preparat clatitele treceti la prepararea umpluturii.

Decojiti bananele si taiati-le in doua pe lung, iar apoi pe jumatate. Puneti-le intr-un bol si stoarceti lamaia. Adaugati zeama de lamaie peste banane. Puneti bucatile de banane pe o farfurie si presarati un plic de zahar vanilat peste ele. Intoarceti bucatile de banane pe cealalta parte si presarati si al doile plic de zahar vanilat.
Puneti o tigaie pe foc si adaugati untul sa se topeasca la foc mediu. Adaugati bananele la prajit si puneti un capac deasupra. Rumeniti-le cate 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit, stingeti focul si puteti umple clatitele.
Puneti intr-o tigaie o clatita, adaugati 2 bucati de banana, impaturiti clatita si puneti 2 linguri de lichior de portocale peste toata clatita. Aprindeti clatita ca sa se flambeze si lasati sa se stinga focul, dupa care se poate servi.

Daca doriti sa va impresionati prietenii, dupa ce ati impaturit clatita, asezati-o pe un platou, decorati cu felii de portocala, turnati lichior si aprindeti focul chiar atunci cand o serviti. Dupa ce s-a stins focul se poate servi.

Preparare in imagini:

Pentru prepararea aluatului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 50 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 2 oua; 120 ml lapte; 120 ml apa minerala; 1 lingura de ulei de nuci; 2 linguri de unt pentru prajit (20 g).  Pentru prepararea umpluturii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 banane; zeama de la o lamaie; 2 plicuri de zahar vanilat; 20 g unt (pentru prajit); 6-10 linguri de lichior de portocale; 1 portocala pentru decor. Adaugati in mixer faina, sarea si zaharul Puneti ouale intr-un bol bateti ouale Porniti mixerul la viteza mica si adaugati treptat oul.
Adaugati si laptele, putin cate putin, adaugati si apa. In final, adaugati uleiul si mai lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 1 ora sa se odihneasca. Dupa ce a trecut 1 ora, luati o tigaie (cu diametru de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins puneti 1/2 de polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoteti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 8-10 clatite (mie mi-au iesit 8, daca doriti mai multe clatite dublati cantitatile). Dupa ce ati terminat de preparat clatitele treceti la prepararea umpluturii. Decojiti bananele si taiati-le in doua pe lung, iar apoi pe jumatate. Puneti-le intr-un bol si stoarceti lamaia Adaugati zeama de lamaie peste banane. Puneti bucatile de banane pe o farfurie si presarati un plic de zahar vanilat peste ele. Intoarceti bucatile de banane pe cealalta parte si presarati si al doilea plic de zahar vanilat.
Puneti o tigaie pe foc si adaugati untul sa se topeasca la foc mediu. Cand s-a topit untul Adaugati bananele la prajit si puneti un capac deasupra. Rumeniti-le cate 2 minute pe fiecare parte Dupa ce s-au rumenit, stingeti focul si puteti umple clatitele. Puneti intr-o tigaie o clatita
adaugati 2 bucati de banana, impaturiti clatita si puneti 2 linguri de lichior de portocale peste toata clatita. Aprindeti clatita ca sa se flambeze si lasati sa se stinga focul, dupa care se poate servi. Daca doriti sa va impresionati prietenii, dupa ce ati impaturit clatita, asezati-o pe un platou, decorati cu felii de portocala, turnati lichior si aprindeti focul chiar atunci cand o serviti. Dupa ce s-a stins focul se poate servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta buna!

O părere.

  1. elena spune:

    arata bine si e gustos

Spune-ţi părerea