Cartofi prajiti cu pere si fasole verde


Cartofi prajiti cu pere si fasole verde

Acesti cartofi prajiti cu pere si fasole verde se constituie intr-un preparat care sunt sigur ca va deveni una dintre retetele preferate pentru vegetarieni si pentru cei care doresc sa manance un preparat de post mai deosebit. Se prepara in aproximativ 1 ora si are cca. 480 Kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g cartofi; 2 cepe; 250 g fasole verde; 3 pere; 200 ml ulei vegetal pentru prajit; 6 linguri de ulei pentru final; 1 lingurita de piper alb, macinat; 1 varf de lingurita de piper rosu, macinat; 1 lingura de tarhon, tocat; 1 lingura de marar, tocat; 1 lingura de patrunjel, tocat.

Preparare cartofi prajiti cu pere si fasole verde: Se pun cartofii cu coaja cu tot, intr-o oala cu apa, la care se adauga o lingurita de sare. Se fierb cartofii, la foc mediu, 15-30 de minute, in functie de marimea cartofilor.

Cat fierb cartofii, taiati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. In alta oala puneti apa la fiert cu o lingurita de sare pentru fasolea verde. Taiati perele in patru. Scoateti cotorul, dupa care taiati-le felii si puneti-le intr-un bol. Cand a inceput sa fiarba apa, puneti fasolea si lasati-o la fiert 12 minute.
In acest timp tocati mararul si puneti-l pe o farfurioara. Tocati patrunjelul si adaugati-l si pe acesta pe o farfurioara. In alta farfurioara puneti o lingura de tarhon tocat. Puneti, intr-o alta farfurioara, piperul alb si piperul rosu, si gata, aveti toate ingredientele pregatite.

Dupa ce a fiert fasolea puneti-o la scurs intr-o strecuratoare. Scoateti si cartofii dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati-i sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, decojiti-i si taiati-i felii. Puneti-i apoi intr-un bol.

Adaugati uleiul intr-o tigaie adanca sau in wok si prajiti cartofii pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au prajit puneti-i intr-o strecuratoare, sa se scurga de ulei. In acelasi ulei prajiti si ceapa pana devine aurie. Scoateti-o si lasati-o la scurs. Adaugati si perele in wok si rumeniti-le 3 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au prajit si perele puneti-le si pe acestea la scurs.

Aruncati uleiul in care ati prajit cartofii, ceapa si perele, si puneti in wok 6 linguri de ulei. Adaugati fasolea, ceapa, cartofii, perele, condimentele si mararul, dupa care condimentati cu sare adaugand in final si tarhonul tocat. Amestecati usor pentru a nu sfarama cartofii si mai lasati pe foc 1 minut. Stingeti apoi focul si lasati sa se racoreasca.

Se poate servi cald sau rece (eu prefer rece la temperatura camerei, nu de la frigider). Cand il serviti presarati patrunjel verde pe deasupra si, daca il doriti mai condimentat, mai puteti adauga piper si sare dupa gust.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g cartofi; 2 cepe; 250 g fasole verde; 3 pere; 200 ml ulei vegetal pentru prajit; 6 linguri de ulei pentru final; 1 lingurita de piper alb, macinat; 1 varf de lingurita de piper rosu, macinat; 1 lingura de tarhon, tocat; 1 lingura de marar, tocat; 1 lingura de patrunjel, tocat. Se pun cartofii cu coaja cu tot, intr-o oala cu apa, la care se adauga o lingurita de sare. Se fierb cartofii, la foc mediu, 15-30 de minute, in functie de marimea cartofilor. Cat fierb cartofii, taiati ceapa julien si puneti-o intr-un bol. In alta oala puneti apa la fiert cu o lingurita de sare pentru fasolea verde. Taiati perele in patru. Scoateti cotorul,
dupa care taiati-le felii si puneti-le intr-un bol. Cand a inceput sa fiarba apa, puneti fasolea si lasati-o la fiert 12 minute. In acest timp tocati mararul si puneti-l pe o farfurioara. Tocati patrunjelul si adaugati-l si pe acesta pe o farfurioara.
In alta farfurioara puneti o lingura de tarhon tocat. Puneti, intr-o alta farfurioara, piperul alb si piperul rosu, si gata, aveti toate ingredientele pregatite. Dupa ce a fiert fasolea puneti-o la scurs intr-o strecuratoare. Scoateti si cartofii dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati-i sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, decojiti-i si taiati-i felii.
Puneti-i apoi intr-un bol. Adaugati uleiul intr-o tigaie adanca sau in wok prajiti cartofii pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au prajit puneti-i intr-o strecuratoare, sa se scurga de ulei. In acelasi ulei prajiti si ceapa pana devine aurie. Scoateti-o si lasati-o la scurs.
Adaugati si perele in wok si rumeniti-le 3 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au prajit si perele puneti-le si pe acestea la scurs Aruncati uleiul in care ati prajit cartofii, ceapa si perele, si puneti in wok 6 linguri de ulei. Adaugati fasolea, ceapa, cartofii,
perele, condimentele mararul, dupa care condimentati cu sare adaugand in final si tarhonul tocat. Amestecati usor pentru a nu sfarama cartofii si mai lasati pe foc 1 minut. Stingeti apoi focul si lasati sa se racoreasca. Se poate servi cald sau rece (eu prefer rece la temperatura camerei, nu de la frigider). Cand il serviti presarati patrunjel verde pe deasupra si, daca il doriti mai condimentat, mai puteti adauga piper si sare dupa gust. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. gina spune:

    interesant, e de incercat!

  2. Tavi spune:

    @gina – Chiar sa incerci, sunt foarte buni! Si cu cat perele sunt mai verzi (mai tari, fara zeama) cu atat ies mai buni.

  3. oana spune:

    nu am mancat niciodata, dar cred ca nu are ce sa fie rau.

  4. Tavi spune:

    @oana – Incearca si in mod sigur o sa-ti placa.

Spune-ţi părerea