Chiftele chinezesti


Chiftele chinezesti

Dupa un weekend cu mancare de post astazi am trantit repede niste chiftele chinezesti din carne de vita. Delicioase si usor de facut, chiftelutele chinezesti au cca. 460 kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita; 1 ceapa; 4 ciuperci chinezesti; 1 ou; 2 linguri usturoi verde; 1 lingura concentrat de legume; 2 graunte de usturoi; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet Sherry; 2 linguri sos Hoisin; 1/2 lingurita de sare; 1 lingurita piper macinat; 200 ml ulei pentru prajit.

Preparare chiftelute chinezesti: Taiati carnea cuburi si puneti-o in mixer la tocat. Adaugati si usturoiul verde. Tocati ciupercile (pe care in prealabil le-ati lasat la hidratat, cateva minute, intr-un bol cu apa) si adaugati-le peste carne. Tocati ceapa si adaugati-o si pe aceasta in mixer. Adaugati oul, piperul, sarea si concentratul de legume peste carne. Zdrobiti usturoiul si puneti-l in mixer. In final, adaugati sosul de soia, sherry si sosul Hoisin, dupa care mixati bine toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena.

Puneti compozitia intr-un bol si incepeti sa faceti chiftelutele. Puneti o ceasca de faina intr-un bol si frecati mainile cu faina. Incepeti sa faceti bile, cat o nuca, pe care asezati-le intr-o farfurie.
Dupa ce ati terminat de format chiftelutele, puneti uleiul in wok si adaugati chiftelele sa se prajeasca, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au prajit lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se servesc calde sau reci cu garnitura de orez sau cu lapte batut.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita; 1 ceapa; 4 ciuperci chinezesti; 1 ou; 2 linguri usturoi verde; 1 lingura concentrat de legume; 2 graunte de usturoi; 2 linguri sos de soia; 2 linguri Sherry; 2 linguri sos Hoisin; 1/2 lingurita de sare; 1 lingurita piper macinat; 200 ml ulei pentru prajit. Taiati carnea cuburi si puneti-o in mixer la tocat. Adaugati si usturoiul verde. Tocati ciupercile (pe care in prealabil le-ati lasat la hidratat, cateva minute, intr-un bol cu apa) adaugati-le peste carne. Tocati ceapa
si adaugati-o si pe aceasta in mixer. Adaugati oul, piperul, sarea concentratul de legume Zdrobiti usturoiul si puneti-l in mixer.
In final, adaugati sosul de soia, sherry sosul Hoisin mixati bine toate ingredientele, pana se obtine o pasta omogena.  Puneti compozitia intr-un bol si incepeti sa faceti chiftelutele. Puneti o ceasca de faina intr-un bol frecati mainile cu faina. Incepeti sa faceti bile, cat o nuca,
asezati-le intr-o farfurie. Dupa ce ati terminat de format chiftelutele, puneti uleiul in wok adaugati chiftelele sa se prajeasca, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au prajit lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Se servesc calde sau reci cu garnitura de orez sau cu lapte batut. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Destul de simplu as putea sa le includ in meniu de Revelion :)

  2. Tavi spune:

    Gand la gand cu bucurie… :D

  3. coco spune:

    ce este de fapt Sherry ??!!!

  4. Tavi spune:

    @coco – Otet! Vinagre de Jerez, Sherry Vinegar sau Vinaigre de Xeres, asa cum se poate observa si in foto numarul 1! My bad ca, in graba, nu am scris explicit in reteta ca este vorba de otetul de Sherry. Acum am completat insa, multumita tie :) .

Spune-ţi părerea