Piftie de pui


Piftie de pui

Daca nu agreati carnea de porc dar totusi aveti pofta de piftie, nu disperati! Puteti prepara piftie si din carne de pui sau curcan.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui/curcan; 1 ceapa; 1 ardei gras; 1 morcov; 1 radacina de patrunjel; 1 telina mica; 2-3 foi de dafin; 1 lingura de piper, boabe; 1 lingura de sare; 1 lingura concentrat de legume; 3 capatani de usturoi; 2 plicuri de gelatina; 1 l de apa.

Preparare piftie de pui: Puneti pieptul de pui/curcan la fiert intr-un litru de apa. Curatati zarzavaturile si adaugati-le la fiert, laolalta cu pieptul de pui. Adaugati piperul boabe, foile de dafin, concentratul de legume si sarea, si mai lasati sa fiarba pana scade apa la jumatate fata de nivelul initial. Curatati usturoiul si zdrobiti-l, dupa care adaugati-l in oala, mai lasati cinci minute sa fiarba si stingeti focul.

Preparare gelatina: Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece (100 ml de apa pentru fiecare plic de gelatina) si amestecati usor. Lasati 10 minute la inmuiat. Puneti apoi gelatina intr-un vas si incalziti pe baie de apa (Bain-Marie este un termen care se refera la o tehnica de gatit franceza si consta in plasarea unui vas – oala, cratita, castron etc. – cu mancare in altul mai mare, ce contine apa fierbinte, care inconjoara mancarea cu caldura sa). Amestecati permanent pana la dizolvarea gelatinei, dar aveti mare grija sa nu fierbeti gelatina. Gelatina este dizolvata atunci cand se limpezeste.

Dupa ce ati preparat gelatina, puneti-o deoparte si scurgeti intr-un vas supa in care au fiert legumele si carnea. Taiati carnea fasii. Taiati si morcovul rondele. Adaugati carnea si morcovul intr-un bol mare (sau mai multe, mai mici), turnati gelatina peste supa si amestecati bine. Turnati apoi supa, printr-o strecuratoare de ceai, peste carnea din bol (boluri) si lasati la temperatura camerei sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, ornati cu frunze de patrunjel si introduceti piftia la frigider pana a doua zi. Se serveste rece, cu paine de casa si mustar sau hrean.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui/curcan; 1 ceapa; 1 ardei gras; 1 morcov; 1 radacina de patrunjel; 1 telina mica; 2-3 foi de dafin; 1 lingura de piper, boabe; 1 lingura de sare; 1 lingura concentrat de legume; 3 capatani de usturoi; 2 plicuri de gelatina; 1 l de apa; Preparare piftie de pui: Puneti pieptul de pui/curcan la fiert intr-un litru de apa. Curatati zarzavaturile si adaugati-le la fiert, laolalta cu pieptul de pui. Adaugati piperul boabe, foile de dafin, concentratul de legume si sarea, si mai lasati sa fiarba pana scade apa la jumatate fata de nivelul initial. Curatati usturoiul
si zdrobiti-l, adaugati-l in oala, mai lasati cinci minute sa fiarba si stingeti focul. scurgeti intr-un vas supa in care au fiert legumele si carnea. Taiati carnea fasii. Taiati si morcovul rondele. Adaugati carnea si morcovul intr-un bol mare (sau mai multe, mai mici),
Preparati gelatina Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece (100 ml de apa pentru fiecare plic de gelatina) si amestecati usor. Lasati 10 minute la inmuiat. Puneti apoi gelatina intr-un vas si incalziti pe baie de apa (Bain-Marie este un termen care se refera la o tehnica de gatit franceza si consta in plasarea unui vas - oala, cratita, castron etc. - cu mancare in altul mai mare, ce contine apa fierbinte, care inconjoara mancarea cu caldura sa). Amestecati permanent pana la dizolvarea gelatinei, dar aveti mare grija sa nu fierbeti gelatina Gelatina este dizolvata atunci cand se limpezeste. turnati gelatina peste supa si amestecati bine. Turnati apoi supa, printr-o strecuratoare de ceai, peste carnea din bol (boluri)
si lasati la temperatura camerei sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, ornati cu frunze de patrunjel si introduceti piftia la frigider pana a doua zi. Se serveste rece, cu paine de casa si mustar sau hrean. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea