Salau cu sos de smantana


Salau cu sos de smantana

In ultima perioada am luat vreo 3 kilograme, dupa sarmalute si piftie. Deci o sa prepar peste, salau cu sos de smantana. Rapida si usor de gatit, excelenta pentru o zi de duminica, aceasta mancare are doar 600 kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de peste; 50 g unt; 100 g ciuperci Champignon; 1/2 ceapa rosie; 50 ml vin alb sec; zeama de la 1/2 de lamaie; 125 g smantana; 1 lingura de patrunjel verde, tocat; sare si piper dupa gust.

Preparare salaul cu sos de smantana: Condimentati pestele cu sare si piper pe ambele parti. Ungeti un vas rezistent la caldura cu putin unt (10 g) si adaugati pestele in vas.
Taiati cozile ciupercilor si tocati-le marunt. Adaugati-le in vas deasupra pestelui. Tocati ceapa si adaugati-o peste ciuperci. Stoarceti o jumatate de lamaie si turnati zeama in vas.Turnati si vinul si, in final, adaugati si o bucata de unt (10g) deasupra ingredientelor din vas.
Ungeti o bucata de folie de aluminiu, pe partea mata, cu jumatate din untul ramas si acoperiti vasul cu folia.

Introduceti vasul in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, si lasati la cuptor 30 de minute. Cat sta pestele la cuptor, puneti jumatate din untul ramas intr-o tigaie si rumeniti ciupercile, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au rumenit, stingeti focul si lasati-le deoparte.

Cand au trecut 30 de minute, scoateti vasul din cuptor si aruncati folia de aluminiu. Cu o paleta, scoateti cu grija pestele, ca sa nu se rupa, si puneti-l intr-o farfurie. Dupa ce ati pus pestele in farfurii, strecurati sosul ramas in vas si adaugati, deasupra pestelui, ciupercile si ceapa ramase in strecuratoare.

In sos adaugati bucata de unt ramasa si amestecati bine pana se topeste. Cu o lingurita incepeti sa puneti sos peste smantana, amestecad permanent, pana terminati tot sosul. Dupa ce ati omogenizat sosul cu smantana adaugati, daca mai este nevoie, un praf de sare si de piper, dupa care turnati sosul, in mod uniform, in platoul in care ati pus pestele.
Adaugati si ciupercile prajite. Presarati patrunjelul tocat si se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de peste; 50 g unt; 100 g ciuperci Champignons; 1/2 ceapa rosie; 50 ml vin alb sec; zeama de la 1/2 de lamaie; 125 g smanatana; 1 lingura de patrunjel verde, tocat; sare si piper dupa gust. Preparare salaul cu sos de smantana: Condimentati pestele cu sare si piper pe ambele parti. Ungeti un vas rezistent la caldura cu putin unt (10 g) si adaugati pestele in vas. Taiati cozile ciupercilor si tocati-le marunt. Adaugati-le in vas deasupra pestelui.
Tocati ceapa si adaugati-o peste ciuperci. Stoarceti o jumatate de lamaie si turnati zeama in vas. Turnati si vinul in final, adaugati si o bucata de unt (10g) deasupra ingredientelor din vas. Ungeti o bucata de folie de aluminiu, pe partea mata, cu jumatate din untul ramas
si acoperiti vasul cu folia. Introduceti vasul in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, si lasati la cuptor 30 de minute. Cat sta pestele la cuptor, puneti jumatate din untul ramas intr-o tigaie si rumeniti ciupercile, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au rumenit, stingeti focul si lasati-le deoparte. Cand au trecut 30 de minute, scoateti vasul din cuptor si aruncati folia de aluminiu.
Cu o paleta, scoateti cu grija pestele, ca sa nu se rupa, si puneti-l intr-o farfurie. Dupa ce ati pus pestele in farfurii, strecurati sosul ramas in vas si adaugati, deasupra pestelui, ciupercile si ceapa ramase in strecuratoare. In sos adaugati bucata de unt ramasa si amestecati bine pana se topeste. Cu o lingurita incepeti sa puneti sos peste smantana, amestecad permanent, pana terminati tot sosul. Dupa ce ati omogenizat sosul cu smantana adaugati, daca mai este nevoie, un praf de sare
si de piper, dupa care turnati sosul, in mod uniform, in platoul in care ati pus pestele. Adaugati si ciupercile prajite. Presarati patrunjelul tocat si se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/). Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea