Salau cu ou si smantana


Salau cu ou si smantana

Azi am gatit peste, salau cu ou si smantana. Dupa cateva zile de preparate cu porc, am simtit nevoia sa prepar si ceva pe baza de peste, asa ca am ales sa prepar salau cu smantana, o reteta usor de preparat care are cca. 500 Kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de salau; 1/2 lingura de unt; 1/2 de ceapa rosie; 100 g ciuperci Champignon; 50 ml vin alb sec; 2 linguri sos de peste; un praf de sare si piper; 100 g smantana; un praf piper Cayenne; 50 g smantana; 2 galbenusuri de ou; 1 lingura de patrunjel si coriandru verde.

Preparare salau cu ou si smantana: Tocati ceapa marunt si puneti-o pe o farfurioara. Tocati ciupercile marunt si puneti-le intr-un bol. Condimentati pestele cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o tigaie adaugati untul si lasati-l sa se topeasca la foc mic. Cand untul s-a topit adaugati ceapa si ciupercile tocate si rumeniti-le pana ceapa devine translucida. Puneti fileul de peste peste ceapa si ciuperci, turnati deasupra pestelui vinul si sosul de peste, condimentati cu un praf de piper  si fierbeti totul 5 minute sub capac, la foc mic.
Dupa ce au fiert 5 minute, stingeti focul, scoateti fileurile cu grija ca sa nu le rupeti si puneti-le intr-un vas rezistent la caldura.
Strecurati sosul ramas in tigaie intr-un bol, iar ciupercile si ceapa presarati-le in mod uniform deasupra pestelui din vas. Sosul ramas lasati-l deoparte sa se racoreasca.
Pana se racoreste putin sosul puneti, peste galbenusurile de ou, cele 50 de grame de smantana si amestecati cu o furculita pana se omogenizeaza compozitia.
In cele 100 de grame de smantana ramase incepeti si adaugati cu o lingura sosul de peste, amestecand permanent pentru omogenizare. Adaugati patrunjelul si coriandrul, si amestecati din nou pentru a integra bine in sos toate ingredientele. Adaugati un praf de piper Cayenne si turnati totul peste smantana cu ou.
Amestecati bine si turnati toata compozitia rezultata deasupra pestelui. Introduceti vasul in cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade, si lasati 15-20 de minute sau pana cand se formeaza o crusta de culoare maro-aurie.

Dupa ce s-a facut scoateti pestele din cuptor, lasati-l 5 minute sa se racoreasca, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de salau; 1/2 lingura de unt; 1/2 de ceapa rosie; 100 g ciuperci Champignon; 50 ml vin alb sec; 2 linguri sos de peste; un praf de sare si piper; 100 g smantana; un praf piper Cayenne; 50 g smantana; 2 galbenusuri de ou; 1 lingura de patrunjel si coriandru verde. Preparare salau cu ou si smantana: Tocati ceapa marunt si puneti-o pe o farfurioara. Tocati ciupercile marunt si puneti-le intr-un bol Condimentati pestele cu sare si piper pe ambele parti.
Intr-o tigaie adaugati untul si lasati-l sa se topeasca la foc mic. Cand untul s-a topit adaugati ceapa si ciupercile tocate si rumeniti-le pana ceapa devine translucida. Puneti fileul de peste peste ceapa si ciuperci, turnati deasupra pestelui vinul si sosul de peste,
condimentati cu un praf de piper si fierbeti totul 5 minute sub capac, la foc mic. Dupa ce au fiert 5 minute, stingeti focul, scoateti fileurile cu grija ca sa nu le rupeti si puneti-le intr-un vas rezistent la caldura. Strecurati sosul ramas in tigaie intr-un bol, iar ciupercile si ceapa presarati-le in mod uniform deasupra pestelui din vas. Sosul ramas lasati-l deoparte sa se racoreasca. Pana se racoreste putin sosul puneti, peste galbenusurile de ou, cele 50 de grame de smantana
si amestecati cu o furculita pana se omogenizeaza compozitia. In cele 100 de grame de smantana ramase incepeti si adaugati cu o lingura sosul de peste, amestecand permanent pentru omogenizare. Adaugati patrunjelul si coriandrul, si amestecati din nou pentru a integra bine in sos toate ingredientele. Adaugati un praf de piper Cayenne si turnati totul peste smantana cu ou.
Amestecati bine si turnati toata compozitia rezultata deasupra pestelui. Introduceti vasul in cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade, si lasati 15-20 de minute sau pana cand se formeaza o crusta de culoare maro-aurie. Dupa ce s-a facut scoateti pestele din cuptor, lasati-l 5 minute sa se racoreasca, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea