Tort Foret Noire (Padurea Neagra)


Tort Foret Noire (Padurea Neagra)

Tortul Foret Noire este unul dintre torturile mele preferate. Tinand cont ca se apropie sarbatorile de iarna, m-am gandit ca fiecare dintre voi va dori sa faca o prajitura mai speciala pentru a sarbatori trecerea in Noul An. Alegerea mea este tortul Padurea Neagra.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- pentru blatul alb aveti nevoie de: 4 oua; 100 g zahar; 30 g unt; 80 g faina; 1/2 plic praf de copt.
- pentru blatul maro aveti nevoie de: 7 oua; 250 g zahar; 150 g faina; 60 g unt; 50 g cacao; 1 plic de praf de copt.
- pentru umplutura aveti nevoie de: 1 borcan compot de visine; 2 pachete gelatina (pentru prajituri); 1 varf de cutit praf de cuisoare; 1 varf de lingurita de scortisoara; 100 g dulceata de visine; 750 g frisca; 2 plicuri praf intaritor frisca; 250 ml coniac; 250 ml suc din compot pentru gelatina; 100 ml suc din compot pentru siropul de coniac; 1 plic de zahar vanilat.

Preparare tort Foret Noire: Se pun la scurs visinele din compot, punandu-se deoparte sucul de visine intr-un bol.
Se pregateste blatul alb. Puneti ouale in mixer si mixati bine timp de 10 minute. Adaugati zaharul, putin cate putin, si mixati pana se dizolva zaharul. Adaugati faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin, si lasati sa se mixeze bine. Topiti untul, lasati-l sa se raceasca si adaugati-l si pe acesta in mixer. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, puneti in forma de tort o hartie de copt, pe fundul formei, si turnati compozitia. Introduceti forma la cuptor (incalzit in prealabil la 180 de grade) si lasati 30-35 de minute, pana capata o culoare aurie. Scoateti blatul si lasati-l sa se racoreasca, dupa care taiati partea de sus, daca este bombata, lasand blatul de o grosime de maxim 1 cm.

Pregatiti si blatul de cacao in acelasi mod ca si pe cel alb, dar respectand cantitatile indicate pentru acesta, doar ca in final se adauga si cele 50 de grame de cacao si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma de tort si se introduce la cuptor 35-40 de minute, asta dupa ce l-ati incalzit la 180 de grade. Dupa ce s-a facut blatul de cacao, lasati-l sa se raceasca, dupa care taiati-l in trei felii egale, pe orizontala.

Preparati siropul, adaugand in cele 250 de grame de coniac 100 de ml suc de visine din compot si un plic de zahar vanilat. Amestecati bine, pana se topeste zaharul, dupa care insiropati blatul alb punad cateva linguri de sirop, in mod uniform pe intreaga suprafata a blatului. Adaugati dulceata de visine, intinzand-o uniform pe intreaga suprafata a blatului.
Puneti deasupra o felie din blatul maro si insiropati-l ca si pe blatul alb.
Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pliculet si adaugati 250 de grame de suc de visine din compot la preparare (practic pentru prepararea unui plic de gelatina aveti nevoie de 250 ml de apa, deci preparati cu 250 ml de apa si 250 ml de suc de visine). Adaugati praful de cuisoare si scortisoara si puneti gelatina pe foc max. 1 minut.
Dupa ce ati preparat gelatina, turnati peste blat jumatate din gelatina preparata si presarati pe deasupra visine din compot, pe intrega suprafata a blatului. Adaugati un strat de frisca (in frisca preparata adaugati intaritorul de frisca), dupa care repetati operatiunea si cu celelate doua felii de blat.
Peste ultimul blat adaugati doar frisca, pe care o intindeti bine imbracand in final tortul in frisca. Ornati cu visine din compot si presarati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.

Introduceti tortul la frigider cateva ore dupa care se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:   - pentru blatul alb aveti nevoie de 4 oua; 100 g zahar; 30 g unt; 80 g faina; 1/2 plic praf de copt. - pentru blatul maro aveti nevoie de 7 oua; 250 g zahar; 150 g faina; 60 g unt; 50 g cacao; 1 plic de praf de copt. - pentru umplutura aveti nevoie de 1 borcan compot de visine; 2 pachete gelatina (pentru prajituri); 1 varf de cutit praf de cuisoare; 1 varf de lingurita de scortisoara; 100 g dulceata de visine; 750 g frisca; 2 plicuri praf intaritor frisca; 250 ml coniac; 250 ml suc din compot pentru gelatina; 100 ml suc din compot pentru siropul de coniac; 1 plic de zahar vanilat. Preparare tort Foret Noire: Se pun la scurs visinele din compot, punandu-se deoparte sucul de visine intr-un bol. Se pregateste blatul alb. Puneti ouale in mixer si mixati bine timp de 10 minute. Adaugati zaharul, putin cate putin, si mixati pana se dizolva zaharul. Adaugati faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin, si lasati sa se mixeze bine.
Topiti untul, lasati-l sa se raceasca si adaugati-l si pe acesta in mixer Dupa ce s-a omogenizat compozitia, puneti in forma de tort o hartie de copt, pe fundul formei, si turnati compozitia. Introduceti forma la cuptor (incalzit in prealabil la 180 de grade) si lasati 30-35 de minute, pana capata o culoare aurie. Scoateti blatul si lasati-l sa se racoreasca, dupa care taiati partea de sus, daca este bombata, lasand blatul de o grosime de maxim 1 cm. Pregatiti si blatul de cacao in acelasi mod ca si pe cel alb, dar respectand cantitatile indicate pentru acesta, doar ca in final se adauga si cele 50 de grame de cacao si se mixeaza bine.
Se toarna compozitia in forma de tort si se introduce la cuptor 35-40 de minute, asta dupa ce l-ati incalzit la 180 de grade. Dupa ce s-a facut blatul de cacao, lasati-l sa se raceasca, dupa care taiati-l in trei felii egale, pe orizontala. Preparati siropul, adaugand in cele 250 de grame de coniac 100 de ml suc de visine din compot si un plic de zahar vanilat. Amestecati bine, pana se topeste zaharul, insiropati blatul alb punad cateva linguri de sirop, in mod uniform pe intreaga suprafata a blatului.
Adaugati dulceata de visine, intinzand-o uniform pe intreaga suprafata a blatului. Puneti deasupra o felie din blatul maro si insiropati-l ca si pe blatul alb. Preparati gelatina conform indicatiilor de pe pliculet si adaugati 250 de grame de suc de visine din compot la preparare (practic pentru prepararea unui plic de gelatina aveti nevoie de 250 ml de apa, deci preparati cu 250 ml de apa si 250 ml de suc de visine). Adaugati praful de cuisoare si scortisoara si puneti gelatina pe foc max. 1 minut. Dupa ce ati preparat gelatina, turnati peste blat jumatate din gelatina preparata
presarati pe deasupra visine din compot, pe intrega suprafata a blatului. Adaugati un strat de frisca (in frisca preparata adaugati intaritorul de frisca), dupa care repetati operatiunea si cu celelate doua felii de blat. Peste ultimul blat adaugati doar frisca, pe care o intindeti bine imbracand in final tortul in frisca. Ornati cu visine din compot si presarati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata. Introduceti tortul la frigider cateva ore dupa care se poate servi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. ela spune:

    si mie imi place la nebunie tortul asta…..

  2. Tavi spune:

    @ela – Si mie. Asta si tortul diplomat.

  3. jolygina spune:

    un deliciu

  4. Adina spune:

    Prajitura foret noir care m-a cucerit definitiv pe mine avea si crema de ciocolata, cu lichior cred.Ai idee cum se face crema?

Spune-ţi părerea