Cartofi a la Poble


Cartofi a la Poble

Azi am ales sa gatesc Cartofi a la Poble, fiind in mare criza de timp si neavand vreme sa merg la cumparaturi. Cartofii a la Poble reprezinta o delicioasa reteta de post, pe care o puteti prepara de altfel oricand. Se face rapid si este gustoasa, fiind una din retetele care ar putea deveni preferata vegetarienilor, a celor care tin post sau, pur si simplu, a acelora dintre dumneavoastra care sunt in cautarea unei garnituri mai speciale pentru friptura.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de cartofi; 300 ml ulei vegetal; 1/2 ardei gras, rosu; 3 graunte de usturoi; 1 legatura de patrunjel; sare si piper dupa gust.

Preparare Cartofi a la Poble: Se curata cartofii si se taie cuburi. Se toarna uleiul intr-o tigaie (pastrati 3 linguri), in care se pun cartofii la prajit, aproximativ 15 minute, la foc mediu (nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa devina aurii).

Cat se rumenesc cartofii, taiati ardeiul cuburi mici si puneti-l intr-o farfurioara. Curatati usturoiul si zdrobiti-l, dupa care puneti-l si pe acesta pe o farfurioara. Tocati patrunjelul verde si puneti-l intr-un bol. Deja aveti toate ingredientele necesare pregatite.

In timp ce cartofii se prajesc, amestecati din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Dupa ce s-au prajit timp 15 minute si au capatat o culoare aurie, puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.

Aruncati uleiul in care s-au prajit cartofii si adaugati cele trei linguri de ulei pe care le-ati oprit la inceput. Adaugati ardeiul gras si rumeniti-l, 1-2 minute, la foc mic.
Adaugati si usturoiul si rumeniti-l impreuna cu ardeiul inca 30 de secunde.

Se pun cartofii peste ardei si usturoi, se condimenteaza cu piper si sare dupa gust. Se amesteca bine toata compozitia, dupa care se adauga patrunjelul si se amesteca, din nou, pentru a se combina toate ingredientele.

Stingeti focul, asezati compozitia pe un platou si se poate servi, atat fierbinte cat si rece, dupa preferinta.


Preparare in imagini:

Ingrediente: 500 de grame de cartofi; 300 ml ulei vegetal; 1/2 ardei gras, rosu; 3 graunte de usturoi; 1 legatura de patrunjel; sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie cuburi Se toarna uleiul intr-o tigaie (pastrati 3 linguri), se pun cartofii la prajit, aproximativ 15 minute, la foc mediu (nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa devina aurii). Cat se rumenesc cartofii, taiati ardeiul cuburi mici puneti-l intr-o farfurioara. Curatati usturoiul si zdrobiti-l,
puneti-l si pe acesta pe o farfurioara. Tocati patrunjelul verde si puneti-l intr-un bol. Deja aveti toate ingredientele necesare pregatite. In timp ce cartofii se prajesc, amestecati din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Dupa ce s-au prajit timp 15 minute si au capatat o culoare aurie, puneti-i la scurs intr-o strecuratoare. Aruncati uleiul in care s-au prajit cartofii si adaugati cele trei linguri de ulei pe care le-ati oprit la inceput.
Adaugati ardeiul gras si rumeniti-l, 1-2 minute, la foc mic. Adaugati si usturoiul  si rumeniti-l impreuna cu ardeiul inca 30 de secunde. Se pun cartofii peste ardei si usturoi, se condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
Se amesteca bine toata compozitia, dupa care se adauga patrunjelul se amesteca, din nou, pentru a se combina toate ingredientele si  stingeti focul, asezati compozitia pe un platou si se poate servi, atat fierbinte cat si rece, dupa preferinta. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Oana spune:

    Am facut chiar astazi aceasta reteta! Am urmat instructiunile si au iesit.. ca la carte! :X
    Va multumesc ca existati!

  2. Tavi spune:

    @ Oana – ma bucur ca ti-a reusit reteta. iti multumesc si eu ca-mi citesti blogul.

  3. Lavi spune:

    ft buni:) in seara asta i am savurat

  4. Tavi spune:

    @Lavi – Ma bucur ca ti-au placut.

Spune-ţi părerea