Clatite chinezesti


Clatite chinezesti

Aceste clatite chinezesti sunt foarte populare in cele mai multe restaurante chinezesti. Daca nu agreezi orezul, clatitele chinezesti reprezinta un inlocuitor perfect pentru a consuma majoritatea preparatelor chinezesti.
Clatitele chinezesti sunt satioase si foarte usor de preparat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g faina; 1 lingura de zahar; 240 ml apa; 6 linguri ulei de susan; 100 g faina pentru presarat.

Preparare clatite chinezesti: Puneti faina si zaharul intr-un castron sau mixer. Amestecati pentru combinarea ingredientelor. Adaugati apa fierbinte si amestecati pana se formeaza un aluat lipicios.
Presarati faina pe suprafata de lucru si scoateti aluatul din mixer. Continuati sa framantati aluatul pana nu se mai lipeste si capata o consistenta elastica, presarand faina putin cate putin. Formati o bila din aluat, acoperiti-o cu un prosop de bucatarie si lasati-o 30 de minute sa se odihneasca.

Dupa scurgerea celor 30 de minute, taiati bila de aluat in doua si intindeti bine fiecare bucata intr-o foaie subtire de circa 1/2 de cm grosime. Taiati cu un pahar bucati rotunde de aluat si ungeti-le cu ulei. Repetati operatiunea pana terminati tot aluatul, dupa care suprapuneti discurile  din aluat. Dupa ce le-ati suprapus pe toate, intindeti discurile, cu sucitorul, formand o clatita rotunda de aproximativ 18 cm in diametru, dupa care acoperiti clatitele cu un prosop de bucatarie (pentru a nu se usca).

Dupa ce ati facut toate clatitele, puneti o tigaie de teflon pe foc si lasati-o sa se incinga bine. Cand tigaia este incinsa adaugati cate o clatita si lasati-o sa se rumeneasca aproximativ 1,5 minute, pana cand incepe sa se umfle usor. Intoarceti-o si rumeniti-o si pe cealalta parte.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, puneti-o pe o farfurie si desprindeti prima foaie de a doua foaie. La final lasati-le una peste cealalta cu un prosop deasupra pana le consumati.
Procedati identic pana terminati toate clatitetele de rumenit.

Se servesc calde cu Rata Pekin, chiftele chinezesti sau cu legume.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente; 300 g faina; 1 lingura de zahar; 240 ml apa; 6 linguri ulei susan; 100 g faina pentru presarat. Puneti faina intr-un castron sau mixer. adaugati si zaharul Amestecati pentru combinarea ingredientelor si adaugati apa fierbinte amestecati pana se formeaza un aluat lipicios. Presarati faina pe suprafata de lucru si scoateti aluatul din mixer. continuati sa framantati aluatul pana nu se mai lipeste si capata o consistenta elastica, presarand faina putin cate putin.
Formati o bila din aluat, acoperiti-o cu un prosop de bucatarie si lasati-o 30 de minute sa se odihneasca. Dupa scurgerea celor 30 de minute, taiati bila de aluat in doua intindeti bine fiecare bucata intr-o foaie subtire de circa 1/2 de cm grosime. Taiati cu un pahar bucati rotunde de aluat si ungeti-le cu ulei si repetati operatiunea pana terminati tot aluatul, suprapuneti discurile  din aluat.
Dupa ce le-ati suprapus pe toate, intindeti discurile, cu sucitorul, formand o clatita rotunda de aproximativ 18 cm in diametru, dupa care acoperiti clatitele cu un prosop de bucatarie (pentru a nu se usca). Dupa ce ati facut toate clatitele, puneti o tigaie de teflon pe foc si lasati-o sa se incinga bine. Cand tigaia este incinsa adaugati cate o clatita si lasati-o sa se rumeneasca aproximativ 1,5 minute, pana cand incepe sa se umfle usor. Intoarceti-o si rumeniti-o si pe cealalta parte. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, puneti-o pe o farfurie si desprindeti prima foaie de a doua foaie.
La final lasati-le una peste cealalta cu un prosop deasupra pana le consumati, procedati identic pana terminati toate clatitetele de rumenit. Se servesc calde cu Rata Pekin, chiftele chinezesti sau cu legume. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea