Pastrav cu sos de rosii


Pastrav cu sos de rosii

Dupa carnati, friptura, sarmale, chiar imi era pofta de peste. Asa ca azi am gatit pastrav cu sos de rosii. Simplu si rapid de preparat, pastravul cu tomate este un preparat delicios.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de pastrav; zeama de la o lamaie; 250 g ceapa; 4 graunte de usturoi; 1/2 lingurita de zahar; 1 lingura boia de ardei dulce; 1 lingura pasta de tomate; 1 lamaie taiata felii subtiri, pentru ornat; sare si piper dupa gust.

Preparare pastrav cu sos de rosii: Puneti pastravul intr-un bol si condimentati cu un praf de sare. Stoarceti lamaia si turnati zeama de lamaie peste peste. Lasati 5 minute la marinat.
Puneti ulei in tigaie si incingeti uleiul la foc mediu. Pana se incinge uleiul, puneti pestele intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga. Cand s-a incins uleiul adaugati pestele in tigaie si rumeniti-l bine pe ambele parti pana capata o culoare maronie. Dupa ce s-a prajit pestele scoateti-l intr-un bol si puneti o farfurie deasupra sa se pastreze cald.

Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul si puneti intr-o tigaie 3 linguri de ulei. Cand s-a incins uleiul adaugati ceapa tocata si usturoiul si rumeniti-le pana ceapa devine translucida. Adaugati zaharul, boiaua de ardei, un praf de sare si de piper, dupa care amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele. Adaugati si pasta de tomate si amestecati bine pentru a se omogeniza cu celelalte ingrediente. Stingeti cu 6 linguri de apa si lasati sa fiarba amestecand permanent, timp de 5 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa, dar asta numai daca scade prea mult sosul.
Dupa ce a fiert 5 minute, stingeti focul si sosul este gata. Puneti sosul pe un platou, adaugati pestele deasupra si ornati cu felii subtiri de lamaie.

Se poate servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur) (daca aveti gusturi mai exotice, adaugati o lingura de sos de soia in loc de sare si praz in loc de ceapa).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g file de pastrav; zeama de la o lamaie; 250 g ceapa; 4 graunte de usturoi; 1/2 lingurita de zahar; 1 lingura boia de ardei dulce; 1 lingura pasta de tomate; 1 lamaie taiata felii subtiri, pentru ornat; sare si piper dupa gust. Preparare pastrav cu sos de rosii: Puneti pastravul intr-un bol si condimentati cu un praf de sare. Stoarceti lamaia si turnati zeama de lamaie peste peste. Lasati 5 minute la marinat. Puneti ulei in tigaie si incingeti uleiul la foc mediu. Pana se incinge uleiul, puneti pestele intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga. Cand s-a incins uleiul adaugati pestele in tigaie
rumeniti-l bine pe ambele parti pana capata o culoare maronie. Dupa ce s-a prajit pestele scoateti-l intr-un bol si puneti o farfurie deasupra sa se pastreze cald. Tocati ceapa zdrobiti usturoiul puneti intr-o tigaie 3 linguri de ulei. Cand s-a incins uleiul adaugati ceapa tocata si usturoiul
rumeniti-le pana ceapa devine translucida. Adaugati zaharul, boiaua de ardei, un praf de sare un praf de piper dupa care amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele. Adaugati si pasta de tomate
amestecati bine pentru a se omogeniza cu celelalte ingrediente. Stingeti cu 6 linguri de apa lasati sa fiarba amestecand permanent, timp de 5 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa, dar asta numai daca scade prea mult sosul. Dupa ce a fiert 5 minute, stingeti focul si sosul este gata. Puneti sosul pe un platou, adaugati pestele deasupra si ornati cu felii subtiri de lamaie.  Se poate servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/) (daca aveti gusturi mai exotice, adaugati o lingura de sos de soia in loc de sare si praz in loc de ceapa). Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Haplea spune:

    La multi ani!Iti doresc un 2012 plin de realizari si impliniri!

  2. Tavi spune:

    @Haplea – La Multi Ani!! Un 2012 mai bun decat toti anii de pana acum!

Spune-ţi părerea