Pui cu portocale, ananas si migdale


Pui cu portocale, ananas si migdale

Un pui cu portocale, ananas si migdale, dupa o reteta originara din Hawaii, este felul de mancare pe care l-am gatit azi. Este usor de preparat si are un gust savuros si racoritor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pui; 50 g faina; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper, macinat; 100 g unt; 250 ml suc de portocale (4 portocale); 250 ml vin alb; 300 g ananas, tocat marunt (se pune si sucul de la ananas); 100 g stafide; 2 linguri zahar; 1/2 lingurita chimen, macinat; 1/2 lingurita praf de usturoi; 100 g migdale.

Preparare pui cu portocale, ananas si migdale: Puneti intr-un vas faina, sarea si piperul si amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele.
Taiati puiul bucati mici si tavaliti bucatile de pui prin faina, pe toate partile, dupa care puneti-le pe o farfurie.
Puneti o tigaie pe foc si adaugati untul in tigaie. Dupa ce s-a topit untul, adaugati bucatile de pui si rumeniti-le, la foc mediu, cate 5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit scoateti-le si puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de yenna.

Intr-un bol suficient de mare adaugati restul ingredientelor pentru a prepara sosul. Adaugati zaharul, stafidele, praful de chimen si usturoi, ananasul, migdalele, vinul si sucul de portocale si amestecati bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor.

Turnati sosul obtinut peste pui, in tava (sau in vasul de yenna), si introduceti tava (vasul de yenna) in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.

Lasati in cuptor 30 de minute, dupa care cresteti temperatura la 200 de grade inca 15 minute. Dupa 45 de minute scoateti puiul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca 10 minute, dupa care puneti bucati de pui pe farfurie si turnati sos deasupra.

Se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pui; 50 g faina; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper, macinat; 100 g unt; 250 ml suc de portocale (4 portocale); 250 ml vin alb; 300 g ananas, tocat marunt (se pune si sucul de la ananas); 100 g stafide; 2 linguri zahar; 1/2 lingurita chimen, macinat; 1/2 lingurita praf de usturoi; 100 g migdale. Puneti intr-un vas faina, sarea si piperul si amestecati bine pentru a se incorpora uniform toate ingredientele. Taiati puiul bucati mici si tavaliti bucatile de pui prin faina, pe toate partile, dupa care puneti-le pe o farfurie. Puneti o tigaie pe foc si adaugati untul in tigaie.
Dupa ce s-a topit untul, adaugati bucatile de pui si rumeniti-le, la foc mediu, cate 5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit scoateti-le si puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de yenna. Intr-un bol suficient de mare adaugati restul ingredientelor pentru a prepara sosul. Adaugati zaharul, stafidele, praful de chimen si usturoi, ananasul, migdalele, vinul si sucul de portocale amestecati bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor. Turnati sosul obtinut peste pui, in tava (sau in vasul de yenna), introduceti tava (vasul de yenna) in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.  Lasati in cuptor 30 de minute, dupa care cresteti temperatura la 200 de grade inca 15 minute.
Dupa 45 de minute scoateti puiul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca 10 minute, puneti bucati de pui pe farfurie si turnati sos deasupra.  Se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de garnitura de orez. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Tania spune:

    Te-am pomenit astazi cu reteta asta. Simpla, de efect, super buna si deloc costisitoare. Mersic pentru idee!

  2. Tavi spune:

    @Tania
    Sarut mana pentru apreciere si ma bucur ca te-am inspirat.

  3. Nefertari spune:

    Am incercat si eu reteta ta dar eu am adaugat sos de stridii si sos de soia cand am servit in farfurie, pentru ca simplu asa mi s-a parut mult prea greu. Am adaugat si garnitura de orez dar fara sosuri mi s-a parut mult prea dulce si greu. Oricum, foarte faina reteta. Eu sunt o mare fana a mancarurilor in combinatii carne-fructe. Ma bucur ca ti-am descoperit blog-ul pentru ca ai retete foarte interesante. Imi pare bine ca exista si oameni dornici sa imparta si altora secretele din bucataria lor.

  4. Tavi spune:

    @Nefertari – Daca asa ti-a placut tie… de ce nu? In bucatarie nimic nu este batut in cuie, fiecare poate adapta conform propriilor gusturi. Cat despre secrete… blogosfera culinara este mare, sunt foarte multe bloguri ale unor oameni extrem de pasionati de gastronomie, care impartasesc tuturor ce gatesc in bucataria lor de acasa. In concluzie, nu sunt singurul.

Spune-ţi părerea