Aluat pachetele de primavara


Aluat pachetele de primavara

Azi m-am gandit sa fac pachetele de primavara, dar inainte sa ma apuc de pachetele mi-am dat seama ca trebuie sa prepar aluatul, care trebuie sa stea cel putin 1 ora la frigider. Aluatul este asemanator cu cel pentru taietei cu ou (deci daca doriti sa faceti taietei de casa puteti folosi acest aluat).

Pentru preparare aluat pachetele aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g faina; 1/2 lingurita de sare; 1 ou; 150 ml apa; 1 lingura de ulei de susan.

Preparare aluat: Puneti faina intr-un castron sau in vasul mixerului si adaugati sarea. Adaugati apoi oul, uleiul si apa. Se amesteca usor sau se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza toate ingredientele astfel incat sa devina o pasta omogena si un pic lipicioasa.

Presarati pe masa de lucru faina din abundenta, scoateti aluatul din vas si puneti-l pe masa. Framantati bine aluatul, tavaliti-l prin faina si apoi framantati-l, din nou, pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Dupa ce este gata aluatul, luati o tava mare, presarati-o bine cu faina si intindeti aluatul pe  toata suprafata tavii. Dupa ce ati intins aluatul intr-o foaie cat mai subtire introduceti-l la frigider, cu tot cu tava, minim o ora.
Dupa ce a stat minim o ora la frigider scoateti-l, taiati foaia in patrate egale, de 10-15, cm si aveti foile gata pentru preparare.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:300 g faina; 1/2 lingurita de sare; 1 ou; 150 ml apa; 1 lingura de ulei de susan. Preparare aluat: Puneti faina intr-un castron sau in vasul mixerului adaugati sarea. Adaugati oul, uleiul si apa Se amesteca usor sau se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza toate ingredientele astfel incat sa devina o pasta omogena si un pic lipicioasa.
Cand aluatul a devenit omogen Presarati pe masa de lucru faina din abundenta,  scoateti aluatul din vas si puneti-l pe masa. Framantati bine aluatul, tavaliti-l prin faina si apoi framantati-l, din nou, pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic. Dupa ce este gata aluatul, luati o tava mare, presarati-o bine cu faina si intindeti aluatul pe  toata suprafata tavii. Dupa ce ati intins aluatul intr-o foaie cat mai subtire introduceti-l la frigider, cu tot cu tava, minim o ora.
Dupa ce a stat minim o ora la frigider scoateti-l, taiati foaia in patrate egale, de 10-15 cm, Foile sunt gata pentru preparare. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

Spune-ţi părerea